NEED TO KNOW

Αεροπλάνο και κορονοϊός: Το σημείο που πρέπει να αποφύγετε για να μείνετε ασφαλείς

αεροσυνοδός
Photo by Suhyeon Choi on Unsplash

Τα αεροπορικά ταξίδια, ανέκαθεν είναι τα πιο ασφαλή, όμως η πανδημία κατάφερε να ανατρεψει τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι αεροπορικές εταιρείες εφαρμόζουν ισχυρά μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο μέσα στο αεροπλάνο, που αν καταφέρετε να το αποφύγετε, τότε θα ελαχιστοποιήσετε ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο να μολυνθείτε από κορονοϊό.

Πρόκειται για το μπάνιο, καθώς έχει επτά σημεία επαφής που περιλαμβάνουν την πόρτα, την τουαλέτα, το νεροχύτη και το σαπούνι. Επομένως, η είσοδος και η έξοδος από έναν τόσο στενό χώρο χωρίς την ανάληψη ανεπιθύμητων μικροβίων, απαιτεί προσεκτικό πλύσιμο και απολύμανση των χεριών.

«Εάν θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, η ιδέα θα ήταν να περιμένετε μέχρι να φτάσετε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή στο μέρος όπου θα μείνετε για τη νύχτα», είπε στο CNBC ο Σάντρο Σίντι λοιμωξιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Εάν δεν μπορεί να αποφευχθεί ένα ταξίδι στην τουαλέτα, o Σίντι συνιστά να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας περιορίζοντας τις επισκέψεις στο μπάνιο σε 10 λεπτά ή λιγότερο και αγγίζοντας όσο το δυνατόν λιγότερες επιφάνειες.

Τα μικρόβια δεν μένουν όμως μόνο εκεί

Εάν μπορείτε να αποφύγετε το μπάνιο του αεροπλάνου, τότε σίγουρα είστε πιο προφυλαγμένοι. Ωστόσο, η κυκλοφορία στα ίδια τα αεροδρόμια μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Nottingham και του Φινλανδικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας, οι ιοί του αναπνευστικού, εντοπίστηκαν συχνότερα στους πλαστικούς δίσκους στον έλεγχο ασφαλείας. Οπότε φροντίστε να πλένετε ή να απολυμαίνετε τα χέρια σας αμέσως μετά τον έλεγχο.

Άλλα επικίνδυνα σημεία του αεροδρομίου περιλαμβάνουν τερματικούς σταθμούς πληρωμών, κιγκλιδώματα σκάλας, μετρητές ελέγχου διαβατηρίων και χώρους παιχνιδιού, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ).

«Οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της μόλυνσης με τακτικό πλύσιμο των χεριών και βήχοντας με καλυμμένο στόμα, ειδικά σε δημόσιους χώρους», λέει ο ερευνητής της μελέτης Τζόναθαν Βαν Ταμ.

«Αυτές οι απλές προφυλάξεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη πανδημιών και είναι πιο σημαντικές σε πολυσύχναστες περιοχές, όπως αεροδρόμια που έχουν μεγάλο όγκο ατόμων που ταξιδεύουν από και προς πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου».

 

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό: Ο από μηχανής θεός για τις αεροπορικές εταιρείες και τον τουριστικό κλάδο

Virgin Atlantic: «Κόβει» επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας λόγω της κρίσης στις αερομεταφορές

Μαζικές απολύσεις σε United & American Airlines -Στον «αέρα» 32.000 θέσεις εργασίας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση