NEED TO KNOW

Μπέβερλι Σότενσταϊν: Στα 93 της κήρυξε πόλεμο στην JP Morgan και στους εγγονούς της και δικαιώθηκε

πηγή: Bloomberg

Όταν η Μπέβερλι Σότενσταϊν, από την Φλόριντα συνειδητοποίησε ότι οι δύο εγγονοί της που διαχειρίζονταν τα χρήματα της μέσω της JP Morgan, πλαστογράφησαν έγγραφα και έκαναν κακή διαχείριση με αποτέλεσμα η ίδια να χάσει κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, αποφάσισε να τους δώσει ένα μάθημα.

Αν και ορισμένοι συγγενείς την προέτρεψαν να μην στραφεί εναντίον τους, εκείνη ήταν αποφασισμένη. Αυτό που έκαναν οι διαχειριστές των κεφαλαίων της ήταν λάθος, είπε. Έπρεπε να πληρώσουν. Ακόμα κι αν ήταν τα εγγόνια της.

Με τη βοήθεια των δικηγόρων της, η 93χρονη παρέπεμψε τους δύο εγγονούς της και την JPMorgan στην διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής της Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας, την Finra. Ζήτησε 69 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από σειρά καταθέσεων που διήρκεσαν μήνες και έληξαν τον Ιανουάριο, η απόφαση της επιτροπής δικαίωσε την Μπέβερλι.

Η Μπέβερλι Σότενσταϊν, έλαβε αποζημίωση σχεδόν 19 εκατομμυρίων δολαρίων συν τις αμοιβές και τα έξοδα των δικηγόρων. Είχε κατηγορήσει την JP Morgan, τον Έβαν Α. Σότενσταϊν στη Νέα Υόρκη και τον Άβι Ε. Σότενσταϊν στο Λος Άντζελες, για απάτη και παραβίαση του καταπιστευτικού καθήκοντος για μη εξουσιοδοτημένες αγορές κινητών αξιών μεταξύ του 2014 και του 2019, καθώς και για την εγγραφή της στην λήψη ηλεκτρονικών εκκαθαριστικών, χωρίς την άδεια της.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι αγόρασαν δομημένα προϊόντα και μετοχές για τις οποίες η JP Morgan ήταν «market maker», συμπεριλαμβανομένης της μετοχής της Apple, και συμμετείχαν σε αρχικές δημόσιες προσφορές άλλων εταιρειών, σύμφωνα με τα έγγραφα της Finra.

«H πελάτης μας είναι πολύ ευχαριστημένη και το ίδιο είμαστε και εμείς», δήλωσε ο δικηγόρος της Μπέβερλι Σότενσταϊν, Σκοτ Ίλγκενφριτζ, συνεργάτης της Johnson, Pope, Bokor, Ruppel & Burns στην Τάμπα της Φλόριντα.

Η Μπέβερλι ζήτησε αρχικά περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση τον Ιούλιο του 2019, αλλά αύξησε το αίτημά της σε περισσότερα από 69 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος των ακροαματικών διαδικασιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσω βιντεοδιάσκεψης στο Zoom.

Η ομάδα τριών «δημόσιων» διαιτητών έκρινε ότι η JP Morgan, ο Έβαν και ο Άβι ευθύνονται ο καθένας ξεχωριστά για απάτη και ότι η τράπεζα και ο Evan ευθύνονται επίσης για κακοποίηση ηλικιωμένης κατά παράβαση του καταστατικού της Φλόριντα.

Με βάση την απόφαση, η JP Morgan είναι υπεύθυνη να καταβάλει τα 4,7 εκατ. δολάρια της αποζημίωσης, ενώ θα πληρώσει στην Μπέβερλι Σότενσταϊν άλλα 4,3 εκατομμύρια δολάρια για μια επένδυση σε ένα Private Equity Fund της Coatue καθώς και 172.631 δολάρια για έξοδα.

Ο Έβαν μεμονωμένα θα πληρώσει 9 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση και 172,631 δολάρια για τα έξοδα, ενώ ο Άβι θα καταβάλει για αποζημίωση 602.251 δολάρια.

Η JP Morgan και ο Έβαν πρέπει επίσης να πληρώσουν από κοινού τις αμοιβές των δικηγόρων της Μπέβερλι.

Οι πρώην χρηματιστές απομακρύνθηκαν από την τράπεζα τον Ιούλιο 2019, όταν έγινε η καταγγελία.

Η JP Morgan απέλυσε τον Έβαν για «ανησυχίες σχετικά με την συναλλακτική του δραστηριότητα για λογαριασμό ενός μέλους της οικογένειας του και για την ορθότητα των εγγραφών που το αφορούσαν», σύμφωνα με το BrokerCheck.

Ο Έβαν ξεκίνησε την καριέρα του ως χρηματιστής το 2006 στη Citigroup, και πήρε μεταγραφή στη Morgan Stanley το 2009, ενώ το 2014 προσχώρησε στην JP Morgan. O Avi ξεκίνησε την καριέρα του στη Morgan Stanley το 2009 και επίσης έγινε μέλος της JP Morgan το 2014, σύμφωνα με τα αρχεία τους.

Η Μπέβερλι είπε ότι αν και το ποσό της αποζημίωσης ήταν λιγότερο από αυτό που ζητούσε, ένιωσε καλά που οι διαιτητές αποφάσισαν υπέρ της για όλους τους ισχυρισμούς. Άξιζε ο αγώνας, πρόσθεσε.

«Ήμασταν κοντά. Όλη η οικογένεια είναι κοντά. Δεν είχαν κανένα δικαίωμα να κλέψουν από τη γιαγιά τους. Αν χρειαζόταν κάτι – οτιδήποτε, ήμουν εκεί. Θα τους βοηθούσα με κάθε τρόπο», είπε η Μπέβερλι σε συνέντευξή της πριν από την ανακοίνωση της αποζημίωσης. «Αν ήταν σωστοί, θα μπορούσαν να είχαν τον κόσμο από μένα».

 

Διαβάστε επίσης:

Joan MacDonald: Μία fitness influencer ετών 73

4 εμβληματικές γυναίκες που γνώρισαν την επιτυχία μετά τα 50

Μπαμπέτ Ντέιβις: Η vegan επιχειρηματίας που αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση