NEED TO KNOW

Οι 3 τακτικές που καλούνται να ακολουθήσουν οι ηγέτες μέσα στο 2021

ηγέτες 2020
Photo by Magnet.me on Unsplash

Ένα από τα πολλά πράγματα που φάνηκαν τον περασμένο χρόνο, είναι ότι ο κόσμος της εργασίας έχει αλλάξει για πάντα. Το γεγονός αυτό είναι πιο φανερό στον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες καλούνται τώρα να διοικήσουν αν επιθυμούν μια καλύτερη απόδοση από τους εργαζόμενους τους.

Ο χρόνος έδειξε, ότι οι ομάδες που κατάφεραν να ευδοκιμήσουν περισσότερο από τον αγώνα κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, είναι αυτές που καθοδηγούνται από ηγέτες που δίνουν προτεραιότητα στους ανθρώπους τους. Η ενσυναίσθηση και η ευελιξία, είναι τα βασικότερα ηγετικά χαρακτηριστικά, που ήταν πάντοτε σημαντικά, αλλά πλέον είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχήματα.

Καθώς οργανώνετε τους στόχους σας για το 2021 και μετά, σκεφτείτε πώς να ενσωματώσετε καθεμία από τις ακόλουθες τρεις καλύτερες πρακτικές ηγεσίας του 2020. Θα σας βοηθήσουν να διαφοροποιηθείτε από τους υπόλοιπους και να διασφαλίσετε τόσο εσείς οι ίδιοι όσο και τα μέλη της ομάδας σας, ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες σας.

Κατανοήστε και εκτιμήστε την προσπάθεια

Έχει δοθεί μεγάλη εστίαση φέτος, στο πώς μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς μια ομάδα μέσω τηλεργασίας. Η διαφορά είναι, ότι φέτος οι ηγέτες είχαν την πρόκληση να φανούν αποτελεσματικοί, όχι μόνο στη διαχείριση μιας ομάδας από απόσταση, αλλά και εν μέσω πανδημίας.

Οι πιο αποτελεσματικές εταιρείες και επιχειρήσεις σήμερα έχουν ηγέτες, που δεν παραβλέπουν ποτέ το πλαίσιο στο οποίο εργάζονται οι άνθρωποι τους και που προσπαθούν να κατανοήσουν και να αναγνωρίσουν την επιπλέον προσπάθεια που καταβάλουν.

Οι καλύτεροι μέσα στο 2020, γνώριζαν απόλυτα ότι αυτό που επιθυμούν να δουν οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις.

Δώστε προτεραιότητα στην αποτελεσματικότητα της ομάδας

Μια κρίση, ή ακόμα και μια σημαντική αλλαγή, είτε θα ωθήσει μια ομάδα στην επιτυχία, είτε στην καταστροφή. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν ότι οι ομάδες που κατάφεραν να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις σε όλο το 2020 ήταν αυτές που είχαν ήδη συνοχή και είχαν χτίσει μια ισχυρή βάση εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Αυτό που δίδαξε το 2020 σε πολλούς ηγέτες είναι ότι η ομαδική εργασία έχει πλέον μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Εάν μια ομάδα μπορεί να λειτουργήσει στα καλύτερά της και να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε σταθερές περιόδους, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα, να λειτουργήσει καλά και σε δύσκολες στιγμές.

Αισιοδοξία

Εάν δεν αντιμετωπίζετε αισιόδοξα, την ενέργεια και το πάθος στη δουλειά σας, ακόμη και σε περιόδους κρίσης, τότε δεν είστε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό σκοπό σας ως ηγέτης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα θα παραβλέπετε τα προβλήματα υποκρινόμενοι ότι δεν υπάρχουν. Επικεντρωθείτε στο να γνωρίζετε γιατί κάνετε αυτό που κάνετε και να αντιλαμβάνεστε ότι συνεισφέρετε ουσιαστικά στον οργανισμό σας, στην ομάδα σας και στη ζωή σας με τρόπο που ευθυγραμμίζεται άμεσα με τις αξίες σας και τον αντίκτυπο που θέλετε να δημιουργήσετε.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα σήμαινε για τη Βόρεια Κορέα μια γυναίκα ηγέτης;

3 tips για να είστε ένας καλός ηγέτης της ομάδας σας από απόσταση

Είστε ηγέτης ή αφεντικό;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση