NEED TO KNOW

Η ανερχόμενη τάση στον χώρο εργασίας και πώς λειτουργεί

τάση στον χώρο εργασίας

Η ανερχόμενη τάση στον χώρο εργασίας, είναι το πρόγραμμα καθοδήγησης, το οποίο έχουν υιοθετήσει πολλές εταιρείες που ανήκουν στο Forune 500. Πρόκειται για ένα στιλ ηγεσίας, που σκοπό δεν έχει μόνο να ορίσει καθήκοντα και αρμοδιότητες στους υπαλλήλους, αλλά και να τους καθοδηγήσει και να τους συμβουλεύσει όπως θα έκανε ένας μέντορας.

Η τακτική αυτή, χαρίζει περισσότερη αυτοπεποίθηση στους εργαζόμενους και τους βοηθά να ανακαλύψουν δεξιότητες, που μέχρι τώρα αγνοούσαν, ή δεν τις εκμεταλλεύονταν. Επίσης τους δίνει ώθηση να θέλουν να εξελιχθούν και να αναρριχηθούν σε υψηλότερες θέσεις.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα καθοδήγησης:

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για οποιαδήποτε σχέση προσπαθείτε να αναπτύξετε. Εάν δεν πιστεύετε ότι οι άνθρωποι γύρω σας μπορούν να αναπτυχθούν, να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις, τότε οι προσπάθειές σας θα είναι επιφανειακές και ανέντιμες.

Είναι αδύνατο να ζητήσουμε από τους ανθρώπους να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους εάν δεν έχουμε πει την εμπιστοσύνη σε αυτούς. Οι μελέτες το επιβεβαιώνουν: Σε μια έρευνα του PwC τον Ιούνιο , οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μια εταιρεία θα μπορούσε να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους ήταν με πιο συμπονετική, συμπαθητική ηγεσία.

Νοιαστείτε για τα άτομα της εταιρείας

Κάντε μικρά συμβολικά δώρα, για να δείξετε ότι νοιάζεστε. Οι άνθρωποι που αισθάνονται συνδεδεμένοι με εσάς, σας υπολογίζουν και σας καταλαβαίνουν περισσότερο.

Τρεις καθοδηγητικές ερωτήσεις

Πολλοί εργαζόμενοι έχουν την ανάγκη να βρουν έναν μέντορα, να αναζητήσουν απαντήσεις από πιο έμπειρους επαγγελματίες – αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι ακριβώς να τους ρωτήσουν.

Αυτό είναι η δουλειά που αναλαμβάνει ο μέντορας. Μπορείτε λοιπόν να θέσετε τις εξής ερωτήσεις:

«Είστε ευχαριστημένοι»;

«Τι σας δίνει χαρά»;

«Τι θέλετε να κάνετε»;

Το να καταλάβεις τι θέλεις είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της ανακάλυψης σταδιοδρομίας.

Αγάπη και ανάδειξη ταλέντου

Δώστε προτεραιότητα στα άτομα που είναι πιο συνεσταλμένα και δεν βγαίνουν εύκολα μπροστά. Σε όσους δεν έχουν μιλήσει. άτομα που δεν έχουν μιλήσει. Έτσι θα καταπολεμήσετε τις δικές σας προκαταλήψεις, όταν αναγνωρίσετε ότι υπάρχουν στην εταιρεία και προσφέρουν σημαντικό έργο σε αυτή.

Προσλήψεις

Στις επόμενες συνεντεύξεις εργασίας, καλό είναι να περάσετε το μήνυμα ότι στην ουσία «πουλάτε» μία ευκαιρία, για να συνεργαστεί κάποιος μαζί σας. Επίσης μπορείτε να είστε πρόθυμοι να δώσετε απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαθέσιμη θέση.

Βοηθήστε τους ανθρώπους που καθοδηγείτε να αντιμετωπίσουν τα θέματα χημείας

Ένα επαναλαμβανόμενο ζήτημα στο χώρο εργασίας είναι τι πρέπει να κάνετε εάν δύο άτομα δεν ταιριάζουν. Μπορείτε να τους ενθαρρύνετε να προσπαθήσουν να επαναφέρουν τη χημεία μεταξύ τους.

Αναγνωρίστε ότι δεν λειτουργούν όλοι το ίδιο

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μάθημα για μέντορες και καθοδηγούμενους. Δεν λειτουργούν όλες οι τακτικές το ίδιο στον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά. Οι ηγέτες κάνουν το λάθος να απογοητεύονται που οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαβάσουν το μυαλό τους ή να κάνουν πράγματα ακριβώς όπως τα κάνουν εκείνοι. Ωστόσο, τα καλύτερα προϊόντα και οι καινοτομίες προκύπτουν μέσα από την ποικιλία των σκέψεων. Το έργο σας δεν είναι να μετατρέψετε τους άλλους σε εσάς, αλλά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να αναπτύξετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας σε μια επιχείρηση

Αγορά εργασίας: Οι νέες τάσεις για το 2021 -Τι πρέπει να προσέξετε αν αναζητάτε νέα δουλειά

Με ποιες τεχνικές θα καταλάβετε αν σας λένε ψέματα σε μία συνέντευξη;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση