ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Κλέων Γρηγοριάδης: Υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες κατά του Λιγνάδη στο ΣΕΗ και η πολιτεία κώφευε

Κλέων Γρηγοριάδης: Υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες κατά του Λιγνάδη στο ΣΕΗ και η πολιτεία κώφευε

Ο ηθοποιός και βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, είπε τη δική του αλήθεια για την υπόθεση που συγκλονίζει όχι μόνο το χώρο του θεάτρου, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον Real fm, κι ο ίδιος είχε ακούσει για τις πράξεις του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, όμως έμενε στη σιωπή. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ενώ υπήρχαν καταγγελίες στο ΣΕΗ, «η πολιτεία κώφευε».

«Είμαι σε αυτό τον χώρο 35 χρόνια. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει βουίξει ο τόπος ότι ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας άρρωστος άνθρωπος και ότι έχει παιδεραστικές τάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν λέω να τον δικάσουμε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία και καταγγελίες. Λέω όμως ότι ένας τέτοιος άνθρωπος δεν επιλέγεται από τον πρωθυπουργό και την υπουργό, ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφιους, για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της πιο σημαντικής κρατικής σκηνής της πατρίδας μας. Υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες ανθρώπων στο σωματείο μας ότι είχαν βιαστεί όσο ήταν ανήλικοι και η πολιτεία κώφευε. Έλεγαν οι αρμόδιοι ότι είμαστε κράτος δικαίου, έτσι είναι τα κράτη δικαίου;»

Όπως υποστήριξε, όλα άλλαξαν όταν πραγματοποιήθηκαν καταγγελίες για δύο αδικήματα που δεν είχαν παραγραφεί. «Για την κυρία Μενδώνη κάποιες μέρες πριν, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο κύριος Λιγνάδης ήταν ένας στοχοποιημένος άνθρωπος από ανυπόστατες φήμες και ανώνυμες καταγγελίες. Και επειδή για την κυρία Μενδώνη μέχρι τότε ζούσαμε -και συνεχίζει να το πιστεύει- σε κράτος δικαίου, όπου ίσχυε και ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν επιτρέπονταν οι ανθρωποφαγίες. Αυτά έλεγε πριν μέρες στη Βουλή», είπε, ενώ συνέχισε με δύο ερωτήσεις. «Άραγε, πλέον δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας; Πώς ξέρει ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, όπως είπε, αφού δεν έχει αποφανθεί ακόμη η Δικαιοσύνη;»

«Είναι όμως επικίνδυνος γιατί τον ξέρω 25 χρόνια».

«Είναι δυνατόν η υπουργός Πολιτισμού μ’ αυτή την ευκαιρία να συγχέει την υποκριτική τέχνη με την απάτη και την εξαπάτηση; Φανταστείτε ότι είναι ο πολιτικός μας προϊστάμενος και “προστάτης” μας. Είναι κατάλληλος υπουργός αυτός ο άνθρωπος; Τότε θα ήταν εκπληκτικοί ηθοποιοί όλα τα κλεφτρόνια, θα έπαιρναν Όσκαρ. Όχι απλώς πρόσβαλε τον κλάδο, αλλά έδειξε την άγνοιά της και την αμορφωσιά της», πρόσθεσε.

«Το πάθος αυτό είναι αρρωστημένο», είπε για το Δημήτρη Λιγνάδη. «Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται εν δυνάμει δολοφόνοι. Κάθε φορά που αφήνουμε χωρίς δικλείδες ασφαλείας θέσεις εξουσίας, κάθε φορά που ελαφρά τη καρδία ακούμε φήμες για κάποιον Λιγνάδη και λέμε “δεν πειράζει, ας γίνει διευθυντής του Εθνικού, δεν θα βιάσει και εκεί”. Ε ναι, θα βιάσει και εκεί τελικά όμως», ολοκλήρωσε ο Κλέων Γρηγοριάδης.

 

Διαβάστε επίσης:

«Ένας από τους ανήλικους είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας»: Η κατάθεση της γυναίκας – «κλειδί» στην υπόθεση Λιγνάδη

Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Το ελληνικό #MeToo στους New York Times

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση