ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Λίνα Μενδώνη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε με βαθιά υποκριτική τέχνη»

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της καταιγίδας στο χώρο του θεάτρου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μίλησε για όσα συμβαίνουν. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, πήρε θέση για τις καταγγελίες, ζήτησε να τιμωρηθούν οι θύτες, ενώ μίλησε για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο».

«Θα ήθελα να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Μπορέσαμε να παρέμβουμε θεσμικά και έγινε αυτό που ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή, οι καταγγελίες να είναι συγκεκριμένες και να απευθύνονται εκεί που πρέπει να απευθύνονται. Η συγκεκριμένη μαρτυρία μας συγκλόνισε. Δεν είναι καθόλου εύκολο όταν κανείς ακούει τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ως γονείς έχουμε αρκετές φορές στη ζωή μας βρεθεί αντιμέτωποι με έναν τέτοιο φόβο, είτε τα παιδιά μας είναι αγόρια είτε είναι κορίτσια», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε κράτος δικαίου. Οτιδήποτε άλλο θίγει τη δημοκρατία και το κύρος των θεσμών, γι’ αυτό σήμερα το πρωί, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κατέθεσα αναφορά, ένα υπόμνημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου θέτω στην υπηρεσία της δικαιοσύνης το σύνολο των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των εποπτευομένων του φορέων», συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε πως έθεσε τον εαυτό της στη διάθεση της δικαιοσύνης, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.

«Μας εξαπάτησε. Με εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με όλα αυτά», είπε, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως και εγώ».

 

Διαβάστε επίσης:

Κάτια Δανδουλάκη: «Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία»

Το ελληνικό #MeToo στους New York Times

Είκοσι μέρες ελληνικό #metoo στο χώρο του θεάματος: Μόνον η αρχή;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση