«Μια υδαρή χώρα των θαυμάτων»: Ωδή των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών οδηγών στις ομορφιές της Ελλάδας | Portraits
NEED TO KNOW

«Μια υδαρή χώρα των θαυμάτων»: Ωδή των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών οδηγών στις ομορφιές της Ελλάδας

Photo by George Hiles on Unsplash

Οι ομορφιές της Ελλάδας κατέκτησαν τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οδηγούς του κόσμου. Το National Geographic Traveler και το Lonely Planet, συμπεριέλαβαν την Κρήτη, τη Μάνη, την Κάλυμνο, τη Λέρο, τα Μετέωρα και τους Δελφούς στους προορισμούς που πρέπει κανείς να επισκεφθεί, χάρη στην τοπική κουζίνα, τις θεαματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και τη φιλοξενία των ντόπιων – κάτι για το οποίο ο λαός μας φημίζεται από την αρχαιότητα.

Η Αλόννησος, από την πλευρά της ξεχώρισε για τους θησαυρούς που κρύβει στα κρυστάλλινα νερά της. Κατέκτησε την 6η θέση μεταξύ των 35 κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως που προτείνει το National Geographic Traveler για εξερεύνηση, αλλά και την 5η από τους 8  καλύτερους αειφόρους προορισμούς του κόσμου. Το νησί, μάλιστα, χαρακτηρίστηκε ως «μια υδαρή χώρα των θαυμάτων».

Η Ελλάδα αναδείχθηκε από το Lonely Planet ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στην βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος Kate Armstrong, «Οι Έλληνες είναι ‘’πράσινοι’’ για αιώνες. Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας μεταξένιου ελαίου, και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους, είτε ζουν σε ένα νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα. Εάν σε ένα χωριό δεν υπάρχει μοναδικό τοπικό φαγητό από ένα άγριο βότανο ή λαχανικό που παράγεται στην περιοχή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν τη δική τους εκδοχή για ένα πιο παραδοσιακό, εθνικό πιάτο .Με τις αγορές βιολογικών προϊόντων, τα άγρια βότανα και τα νησιωτικά θαλασσινά, η Ελλάδα είναι ο ακούσιος ηγέτης των πιο βιώσιμων τοπικών τροφίμων στον κόσμο».

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να διαθέσεις δύο εβδομάδες στις Κυκλάδες — Το εκτενές αφιέρωμα του National Geographic στα νησιά μας