NEED TO KNOW

Μισέλ Ομπάμα εναντίον Μελάνια Τραμπ: Έκανα στην άκρη την οργή μου και την καλωσόρισα στο Λευκό Οίκο

πηγή: Instagram @michelleobama

H Μισέλ Ομπάμα, παρότι έχει πάψει να είναι Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εδώ και χρόνια, δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον της για την πολιτική. Μιλά ανοιχτά για τις απόψεις της, στηρίζει όσα πιστεύει. Σπάνια, όμως, επιτίθεται σε άλλους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και η σύζυγός του, Μελάνια, φαίνεται πως είναι ανάμεσα στους ελάχιστους που καταφέρνουν να εξοργίσουν την αγαπημένη, ίσως, Πρώτη Κυρία των Αμερικανών. Η συμπεριφορά τους και η άρνηση να δεχθούν την ήττα στις αμερικανικές εκλογές, είναι κάτι που δεν μπορεί να ανεχτεί. Και η ίδια αναγκάστηκε να υποδεχθεί στο Λευκό Οίκο ένα νέο προεδρικό ζεύγος, που δεν εκτιμούσε. Το έκανε, όμως, με αξιοπρέπεια.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον άνδρα μου που είχαν βάλει σε κίνδυνο την οικογένειά μου. Δεν ήταν κάτι που ήμουν έτοιμη να συγχωρήσω. Όμως γνώριζα ότι, για το καλό της χώρας, έπρεπε να βρω τη δύναμη και την ωριμότητα να βάλω στην άκρη την οργή μου. Έτσι καλωσόρισα τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο και μίλησα μαζί της για την εμπειρία μου, απαντώντας κάθε της ερώτηση για διάφορα θέματα», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Instagram.

«Δεν είναι παιχνίδι», έγραψε.

Όπως η ίδια παραμέρισε κάθε αρνητικό συναίσθημα και υποδέχθηκε τη νέα Πρώτη Κυρία, για χάρη της δημοκρατίας, έτσι οφείλει να κάνει κι εκείνη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Obama (@michelleobama)


«Αυτήν την εβδομάδα, σκεφτόμουν πολύ που βρισκόμουν πριν από 4 χρόνια. Η Χίλαρι Κλίντον είχε μόλις βιώσει μια δύσκολη ήττα με πολύ μικρότερη διαφορά από εκείνη που βλέπουμε φέτος. Ήμουν πληγωμένη και απογοητευμένη, όμως οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε νικήσει. Ο αμερικανικός λαός είχε μιλήσει. Και μία από τις μεγάλες ευθύνες της προεδρίας είναι να ακούει τη φωνή του. Έτσι ο σύζυγός μου και εγώ δώσαμε εντολή στο προσωπικό του Λευκού Οίκου να κάνουν αυτό που ο Τζορτζ και η Λόρα Μπους είχαν κάνει για εμάς: να οργανώσουν με σεβασμό μια απρόσκοπτη μεταβίβαση της εξουσίας – το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής δημοκρατίας. Προσκαλέσαμε τα άτομα από την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου στα γραφεία μας και ετοιμάσαμε λεπτομερείς αναφορές για εκείνους, με γνώσεις που είχαμε αποκομίσει την προηγούμενη οκταετία.

Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν εύκολο για μένα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον άνδρα μου που είχαν βάλει σε κίνδυνο την οικογένειά μου. Δεν ήταν κάτι που ήμουν έτοιμη να συγχωρήσω. Όμως γνώριζα ότι, για το καλό της χώρας, έπρεπε να βρω τη δύναμη και την ωριμότητα να βάλω στην άκρη την οργή μου. Έτσι καλωσόρισα τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο και μίλησα μαζί της για την εμπειρία μου, απαντώντας κάθε της ερώτηση για διάφορα θέματα, από τον ενδελεχή έλεγχο στον οποίο υπόκεινται οι ενέργειες της Πρώτης Κυρίας μέχρι την ανατροφή παιδιών στον Λευκό Οίκο.

Ήξερα βαθιά στην καρδιά μου ότι αυτό ήταν το σωστό, επειδή η δημοκρατία μας είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό από τον εγωισμό ενός ανθρώπου. Η αγάπη για την πατρίδα μας απαιτεί να σεβόμαστε το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης ακόμα κι αν δεν μας αρέσει και ελπίζουμε να ήταν διαφορετικό. Η προεδρία δεν ανήκει σε ένα άτομο ούτε σε ένα κόμμα. Το να υποκρίνεται κάποιος ότι συμβαίνει αυτό, να χρησιμοποιεί αυτές τις αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας για προσωπικό ή πολιτικό όφελος, θέτει την υγεία και την ασφάλεια της χώρας μας σε κίνδυνο. Δεν είναι παιχνίδι. Γι’ αυτό θα ήθελα να προτρέψω όλους τους Αμερικανούς, ιδίως τους ηγέτες του έθνους μας, ανεξαρτήτως κόμματος, να τιμήσουν την εκλογική διαδικασία και να κάνουν το χρέος τους ώστε να ενθαρρύνουν μια ομαλή μεταβίβαση εξουσίας, όπως έκαναν όλοι οι πρόεδροι στην ιστορία μας».

 

Διαβάστε επίσης:

Οι πιο παράξενες Πρώτες Κυρίες που πέρασαν από τις ΗΠΑ

Τζιλ Μπάιντεν: Για πρώτη φορά, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα εργάζεται κανονικά

Ιβάνκα Τραμπ: Και τώρα, τι;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση