NEED TO KNOW

«Ο κόσμος χρειάζεται ελπίδα»: Ζευγάρι συνταξιούχων κατασκεύασε 1.400 παιχνίδια για άπορα παιδιά

«Ο κόσμος χρειάζεται ελπίδα»: Ζευγάρι συνταξιούχων κατασκεύασε 1.400 παιχνίδια για άπορα παιδιά
Photo by 王维家 on Unsplash

Κάποτε, μας είπαν πως ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει. Ο Μάικ και η Τζούντι Σάλιβαν, αποδεικνύουν το αντίθετο.

Κάθε χρόνο, οι δύο αυτοί άνθρωποι ζουν για τα Χριστούγεννα. Από την ημέρα που συνταξιοδοτήθηκαν, μάλιστα, περνούν τον καιρό τους κατασκευάζοντας παιχνίδια, τα οποία δωρίζουν σε παιδιά και φιλανθρωπικές οργανώσεις όταν έρχονται οι Γιορτές.

Όταν ο 72χρονος Μάικ βγήκε στη σύνταξη, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα χόμπι με τη σύζυγό του. Δημιουργούσαν παιδικά παιχνίδια, τα οποία έπειτα πρόσφεραν στους μικρούς τους γείτονες. Βλέποντας το χαμόγελο να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό τους, αποφάσισαν να γίνουν πιο ενεργοί. Εδώ και μία επταετία, λοιπόν, έχουν μετατραπεί σε ξωτικά του Άι Βασίλη! Η Τζούντι αναλαμβάνει την καλλιτεχνική πλευρά της διαδικασίας, ζωγραφίζοντας και διακοσμώντας τις δημιουργίες του αγαπημένου της!

Εκείνος, ξεκίνησε να ασχολείται με τη χειροτεχνία από μικρός, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του. Όλα τα δώρα που έπαιρνε ως παιδί, άλλωστε, ήταν χειροποίητα. «Ήταν υπέροχα όλα τους, εμένα μου άρεσαν και ξέρω πως τα αγαπούν και οι μικροί μου φίλοι», δήλωσε στο CNN.

Φέτος, λόγω της πανδημίας, πολλές οικογένειες δεν είχαν το χρόνο, αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα να ασχοληθούν με την πολυτέλεια των χριστουγεννιάτικων δώρων. Από τη δύσκολη θέση τους έβγαλαν ο Μάικ και η Τζούντι, οι οποίοι πρόσφεραν 1.400 δικές τους δημιουργίες – από τρενάκια κι αυτοκινητάκια, μέχρι παζλ και ξύλινα ζωάκια – στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους και διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Το ζεύγος Σάλιβαν είναι αποφασισμένο να συνεχίσει, όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις του. «Είμαστε υγιείς και μπορούμε να εργαζόμαστε για 6-7 ημέρες την εβδομάδα, για τουλάχιστον οχτώ ώρες», εξήγησαν. «Είναι τόσο διασκεδαστικό και, εδώ στο εργαστήρι μας, νιώθουμε σαν στο σπίτι μας!»

Γνωρίζοντας πως κάνουν τις γιορτινές μέρες πολλών οικογενειών τόσο πιο «ζεστές», χάρη στα παιχνίδια τους, γεμίζουν χαρά για όσα μπορούν ακόμη να προσφέρουν. Δε θα το άλλαζαν με τίποτα στον κόσμο. Το πνεύμα των Χριστουγέννων ζει μέσα τους, 365 μέρες το χρόνο!

 

Διαβάστε επίσης:

Η χαρά των Χριστουγέννων: Πυροσβέστες ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες έδωσαν χαμόγελα και δώρα στα παιδιά της «Ελπίδας»

GiveDirectly: Ο φιλανθρωπικός οργανισμός που δίνει απευθείας μετρητά κι αλλάζει τη ζωή απόρων της Αφρικής

«Αφήστε τα παιδιά σας να βαρεθούν»: Πώς η μητέρα της CEO της Spanx μεγάλωσε δύο επιτυχημένους επιχειρηματίες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση