NEED TO KNOW

«Αφήστε τα παιδιά σας να βαρεθούν»: Πώς η μητέρα της CEO της Spanx μεγάλωσε δύο επιτυχημένους επιχειρηματίες

«Αφήστε τα παιδιά σας να βαρεθούν»: Πώς η μητέρα της Σάρα Μπλέικλι μεγάλωσε δύο επιτυχημένους επιχειρηματίες
πηγή: Instagram @sarablakely

Η Σάρα Μπλέικλι έχει δηλώσει πως έπαθε ανοσία στο «όχι» και κατάφερε, με αρχικό κεφάλαιο 5 χιλιάδες δολάρια, να βγάλει εκατομμύρια. Ίδρυσε τη Spanx,εργάστηκε σκληρά και έφτασε στην κορυφή, όπου και παραμένει. Η επιτυχία της, σύμφωνα με την ίδια, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά σ’ έναν άνθρωπο: Τη μητέρα της, Έλεν.

Η Έλεν Μπλέικλι μεγάλωσε δύο από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της εποχής μας: Τη Σάρα και τον αδελφό της, Φορντ, ο οποίος δημιούργησε τη Zingle, μία πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που, το 2019 αγόρασε η Medallia έναντι 42 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sara Blakely (@sarablakely)


Τι έκανε τόσο σωστά η γυναίκα εκείνη;

Καταρχάς, έδωσε στα παιδιά της την ελευθερία να εξερευνήσουν τις επιλογές τους και να ανακαλύψουν μόνα τους τον πραγματικό τους στόχο. «Είχαν πολύ ελεύθερο χρόνο, κάτι που λείπει από τους νέους σήμερα. Θεωρώ πως ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος είναι εξαιρετικά σημαντικός», δήλωσε στο podcast Who Is Your Momma που παρουσιάζει η Μέγκαν Ρέιλι, στις 14 Δεκεμβρίου. «Τώρα, όλα είναι τόσο προγραμματισμένα με τα αθλήματα και τις εξωσχολικές δραστηριότητες στις οποίες οι γονείς τα πηγαινοφέρνουν. Εμείς δεν το κάναμε αυτό».

Η Έλεν επέτρεπε στα παιδιά της κάτι που πολλοί θεωρούμε αδιανόητο: Να βαριούνται. Αυτό, μάλιστα, συμβουλεύει όλους τους γονείς εκεί έξω. Όταν η Σάρα της έλεγε ότι «Μαμά, δεν έχω τι να κάνω», εκείνη της απαντούσε «Έχεις τόσα παιχνίδια, χρησιμοποίησέ τα».

«Όλα έχουν σχέση με τη δημιουργικότητα και τον ελεύθερο χρόνο και τη διάθεση να μάθουν να περνούν καλά με τον εαυτό τους.»

Η Σάρα Μπλέικλι, λοιπόν, έμαθε να περνά καλά μόνη της. Δεν έμενε ποτέ άπραγη. Ως παιδί, ζωγράφιζε και πουλούσε τα έργα της στους γείτονες. Έφτιαχνε, επίσης, σπιτική λεμονάδα. Καλούσε τους φίλους στης στο σπίτι κι έπαιζαν γκολφ ενώ, όταν πια μπήκε στην εφηβεία, ξεκίνησε μία αυτοσχέδια εταιρεία baby sitting. Βρισκόταν στο ξενοδοχείο Χίλτον και έπεισε τον ναυαγοσώστη να της δώσει πρόσβαση σ’ ένα δωμάτιο που δε χρησιμοποιούσε κανείς, ώστε να κρεμάσει φυλλάδια του εγχειρήματός της και να προσελκύσει πελάτες.

«Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε. Ερχόταν σπίτι με χρήματα στα χέρια, αλλά δεν το έκανε για το κέρδος. Περνούσε καλά», εξήγησε η Έλεν. Και, τελικά, την είδε να φτάνει ψηλά.

Είχε, λοιπόν, μία συμβουλή να δώσει στους γονείς:

«Αφήστε τα παιδιά να βρουν το πάθος τους. Δώστε προσοχή σ’ αυτά που τους αρέσουν και προσπαθήστε να τα ενθαρρύνετε. Ακολουθήστε το ένστικτό σας. Κάντε ό, τι καλύτερο μπορείτε. Το να είσαι γονιός είναι εξαιρετικά δύσκολο.»

 

Διαβάστε επίσης:

Maye Musk: Η ιστορία της αεικίνητης και πολύπλευρης 72χρονης επιχειρηματία και μητέρας του Elon Musk

Σάρα – Εύα Μαρκίζ: Η μητέρα που έκανε τη βιομηχανία των λουλουδιών να υποκλίνεται στη δύναμη της

Άλισον Γκέιλερ: Η επιχειρηματίας που φέρνει την ισότητα στο χώρο του αθλητισμού

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση