NEED TO KNOW

Silicon Valley: Όσα θέλετε να ξέρετε για τη Μέκκα της τεχνολογίας

Τα κεντρικά γραφεία της Apple στο Silicon Valley, Photo by Carles Rabada on Unsplash

Δεν αποτελεί απλώς ένα χαϊδευτικό για την περιοχή της βόρειας California. Το Silicon Valley αντιπροσωπεύει την άνθιση του διαδικτύου και των τεχνολογικών πρωτοποριών. Είναι η ενσάρκωση του American Dream, το οποίο γίνεται πραγματικότητα χάρη στον πλούτο των εταιρειών.

Εκεί γεννήθηκαν οι κολοσσοί της τεχνολογίας, όπως το Facebook, η Apple και η Google, τα προϊόντα των οποίων διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μας σήμερα. Εκατοντάδες startups ιδρύονται καθημερινά, με την ελπίδα να ακολουθήσουν τα χνάρια τους. Πρόκειται για το μέρος που έχει εμπνεύσει ολόκληρο τον κόσμο, με ψευδώνυμα όπως Silicon Hills στο Τexas και Silicon Prairie στο Midwest να χαρακτηρίζουν τις τεχνολογικές πρωτεύουσες.

Όπως είναι αναμενόμενο, έχουν γεννηθεί διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για την περιοχή αυτή. Έχουμε ακούσει, για παράδειγμα, ότι οι δισεκατομμυριούχοι του δημιούργησαν τον κορονοϊό ή ότι είναι ανθρωποειδή, κατασκευασμένα από εξωγήινους που θέλουν να παρακολουθήσουν τον πλανήτη μας.

Παρακάτω, απαντάμε στις μεγαλύτερες ερωτήσεις για το Silicon Valley:

Ποια πόλη είναι το Silicon Valley;

Να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο πως δεν πρόκειται για συγκεκριμένη πόλη, αλλά περιλαμβάνει πολλές – ανάμεσά τους, το Mountain View (η αυλή της Google), το Cupertino (όπου βρίσκεται το κατάστημα της Apple). Κάποιοι υποστηρίζουν πως η ανεπίσημη πρωτεύουσά του είναι το Palo Alto – το μέρος, δηλαδή, στο οποίο είναι χτισμένο το Πανεπιστήμιο Stanford, όπου σπούδασαν εξέχοντες CEO. Άλλοι, αναφέρουν το San Jose.

Λανθασμένα θεωρούμε πως το San Francisco ανήκει στο Silicon Valley. Δεν ταιριάζει γεωγραφικά, παρότι ακολουθεί ανάλογη νοοτροπία.

Πότε έγινε το μεγάλο «μπαμ» του Silicon Valley;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ENTREPRENEUR TO BE (@entrepreneur2b) στις


Όλα ξεκίνησαν το τέλος των 90s και κορυφώθηκαν στην αρχή της επόμενης δεκαετίας, όταν το Internet έγινε προσιτό από το μέσο πολίτη. Οι επενδυτές άρχισαν να αναγνωρίζουν πολλά υποσχόμενες startups, οι οποίες θα έβγαζαν τεράστιο κέρδος στο μέλλον κι αποφάσισαν να τις στηρίξουν.

Ποιοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι του Silicon Valley;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Zuckerberg (@zuck) στις


Οι πλουσιότεροι άνθρωποι της περιοχής είναι οι ιδρυτές των κολοσσών, οι τιτάνες των μεσιτικών και οι επενδυτές.

Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison, οι συνιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin και, φυσικά, ο Elon Musk της Tesla.

Aν θεωρήσουμε πως το San Francisco ανήκει στο Silicon Valley, θα προσθέσουμε και τον Marc Benioff του Twitter.

Για ποιο λόγο οι υπάλληλοι των εταιρειών του Silicon Valley είναι τόσο ακριβοπληρωμένοι;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη google (@googleoffices) στις


Σύμφωνα με το Glassdoor, o μέσος μισθός ενός εργαζομένου σε μεγάλη επιχείρηση κυμαίνεται μεταξύ 133 και 171 χιλιάδων το χρόνο. Η ελίτ των μηχανικών λογισμικού και προγραμματιστών βρίσκεται σε τεράστια ζήτηση, με τους κορυφαίους CEO να τους διεκδικούν με κάθε τρόπο. Βέβαια, ακόμη και οι νεοσύστατες startups αμείβουν αρκετά γενναιόδωρα τους υπαλλήλους τους, καθώς από τη μία στιγμή στην άλλη, είναι πιθανό να φτάσουν στην κορυφή – φυσικά, εξίσου πιθανό είναι να αποτύχουν μέσα σ’ ένα δευτερόλεπτο.

 

Διαβάστε επίσης:

13 γυναίκες επιχειρηματίες που χρηματοδότησαν μόνες τους τις επιχειρήσεις τους

Το μεγάλο μυστικό που βοήθησε τον όμιλο Inditex (Zara) να αντέξει το χτύπημα της πανδημίας

Γιατί ο Bezos της Amazon μπορεί να γίνει τρισεκατομμυριούχος το 2026