ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Τέλος στη σιωπή: Ο Σπύρος Μπιμπίλας θα καταθέσει στον εισαγγελέα για τις καταγγελίες των ηθοποιών

Σπύρος Μπιμπίλας
πηγή: Instagram

Ήρθε η ώρα να μπει τέλος στη σιωπή. Μετά τη θύελλα καταγγελιών από ηθοποιούς για περιστατικά βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, θα καταθέσει τη Δευτέρα ως μάρτυρας ενώπιον εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος άνοιξε «φάκελο σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου», άνοιξε την έρευνα και κάλεσε τον κύριο Μπιμπίλα, ώστε να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται και σχετίζονται με τον ήδη μηνυόμενο ηθοποιό -σκηνοθέτη.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας θα ζητήσει από τον μάρτυρα να του γνωστοποιήσει επίσημα, υπό την θεσμική ιδιότητα που κατέχει, όσες καταγγελίες έχουν παραληφθεί από το Σωματείο Ηθοποιών για πράξεις που παραμένουν ενεργές ποινικά , δηλαδή δεν έχουν παραγραφεί, προκειμένου να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Με την κλήτευση του κυρίου Μπιμπίλα και τη διπλή της στόχευση, εφόσον καλείται να εισφέρει στοιχεία όχι μόνο για την υπόθεση του προσώπου που έχει ήδη καταμηνυθεί, αλλά και για κάθε άλλη καταγγελία σοβαρών πράξεων βίας που δεν έχουν παραγραφεί, η Εισαγγελία ουσιαστικά δηλώνει πως η έρευνα διευρύνεται προς κάθε καταγγελλόμενο πρόσωπο από τον χώρο του θεάτρου για «ζωντανές πράξεις» εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας.

Στόχος της Εισαγγελίας είναι κάθε καταγγελία να αξιολογείται με επί της ουσίας έρευνα και εφόσον προκύπτουν ικανά στοιχεία να σχηματίζεται δικογραφία για τέλεση αξιόποινης πράξης με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προσώπου που καταγγέλλεται.

 

Διαβάστε επίσης:

Σεξουαλική παρενόχληση στην Καλών Τεχνών: Τουλάχιστον 70 καταγγελίες από φοιτήτριες για καθηγητές

«Αυτός πρέπει να με φοβάται»: Ο Βασίλης για την κακοποίηση που υπέστη στα 15 του από γνωστό θεατράνθρωπο

Άννα Τσουκαλά: Έχω να κάνω πάνω από 10 καταγγελίες στο ΣΕΗ – Μίλησα και μου είπαν ότι υπέγραψα τη θανατική μου καταδίκη

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση