ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Άννα Τσουκαλά: Έχω να κάνω πάνω από 10 καταγγελίες στο ΣΕΗ – Μίλησα και μου είπαν ότι υπέγραψα τη θανατική μου καταδίκη

Άννα Τσουκαλά: Έχω κάνει πάνω από 10 καταγγελίες στο ΣΕΗ - Μίλησα και μου είπαν ότι υπέγραψα τη θανατική μου καταδίκη
πηγή: Facebook

Μιλώντας στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται, η ηθοποιός Άννα Τσουκαλά που έγινε γνωστή ως Μελέκ στη σειρά Μη μου λες αντίο, αποκάλυψε όσα η ίδια βίωσε. Όπως ανέφερε, υπέστη παρενόχληση πολλές φορές. Πολλοί της αρνήθηκαν δουλειές επειδή δε θέλησε να κοιμηθεί μαζί τους, έφτασαν σε σημείο να την απειλήσουν όταν κατήγγειλε τις εμπειρίες της.

Η Άννα Τσουκαλά μετανάστευσε στην Αμερική. Έφυγε από τη χώρα, όταν της είπαν πως με τα λεγόμενά της υπέγραψε τη «θανατική της καταδίκη».

«Προσπάθησα να βγω στην αγορά εργασίας. Μιλάω για την προσωπική μου εμπειρία. Με το που ξεκίνησα να ψάχνω ρόλους, μου έλεγαν να περάσω από το γραφείο τους για να πάρω τον ρόλο. Στην αρχή όλα ήταν μιλημένα και μου έλεγαν “πρέπει να κοιμηθείς μαζί μας για να τον πάρεις” είτε στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο. Έφευγα και έκλεινα την πόρτα για πάντα.

Κάποια στιγμή ένας προσπάθησε να μου κάνει μεγάλο κακό, δηλαδή να με πιάσει, να πέσει πάνω μου από το κέντρο ελληνικού κινηματογράφου. Πήγα στην αστυνομία και του είπα ό,τι έγινε. Τότε μου είπαν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα, ότι δεν τους αφήνουν.

Όταν ξεκίνησα τους πρωταγωνιστικούς μου ρόλους, έζησα κι άλλα πεσίματα. Τότε, έπρεπε να πάρω τη μεγάλη μου απόφαση. Μου έλεγαν ότι “αν δεν κάτσεις, θα σου κλείσουμε τις πόρτες”. Υπάρχει μια κλίκα που αποτελείται από γυναίκες και άντρες, και παίρνουν τηλέφωνο και λένε: “Μην ξαναπάρεις την Τσουκαλά σε δουλειά”. Σου κάνουν μια μεγάλη μάχη, ώστε εσύ να γονατίσεις.

Όταν με κάλεσε το 2009 ο κύριος Χαρδαβέλλας στην εκπομπή του και μου έκανε σχετική ερώτηση, είπα την αλήθεια για τη σεξουαλική παρενόχληση. Μετά την εκπομπή την εξαφάνισαν. Δεν βρίσκεται πουθενά. Μετά με φώναξε ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος».

Η Άννα Τσουκαλα εκμυστηρεύτηκε, επίσης, πως έχει καταφύγει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, όμως δε βρήκε τη στήριξη που χρειαζόταν.

«Αναγκάστηκα να δουλέψω ως σερβιτόρα στην Αμερική… Αυτοί οι άνθρωποι κατέστρεψαν καριέρες και σε αυτήν την κοινωνία πρέπει να γίνει κάθαρση. Να φύγει ο κόσμος που κατηγορεί τα αγόρια και τα κορίτσια που λένε τώρα την αλήθεια. Βγαίνουν στα κανάλια και δεν έχουν ίχνος ντροπής κι ακεραιότητας μέσα τους. Έχω να κάνω στο ΣΕΗ πάνω από δέκα καταγγελίες στο ΣΕΗ».

«Έφυγα. Μου έστειλαν ραβασάκι από κανάλι ότι τώρα υπέγραψες την θανατική σου καταδίκη. Εξορία… Όλα όσα λέγονται είναι αλήθεια.»

 

Διαβάστε επίσης:

Όλγα Κεφαλογιάννη: Πρέπει να επανεξετάσουμε τα ζητήματα παραγραφής της σεξουαλικής παρενόχλησης

Οι φοιτητές της ΑΣΚΤ δε μένουν στη σιωπή: Μέσα από μία σελίδα του Facebook, καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας και παρενόχλησης που έχουν βιώσει

«Κουβαλάω πάνω μου την ενοχή όλων των ανθρώπων»: Ο Δημήτρης Μοθωναίος για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε ως παιδί

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση