ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Σεξουαλική παρενόχληση στην Καλών Τεχνών: Τουλάχιστον 70 καταγγελίες από φοιτήτριες για καθηγητές

Σεξουαλική παρενόχληση στην Καλών Τεχνών: Τουλάχιστον 70 καταγγελίες από φοιτήτριες για καθητητές
Photo by Yohann LIBOT on Unsplash

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών μιλούν. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον ίδιο καθηγητή για σεξουαλικές επιθέσεις. Λίγο μετά, δημιουργήθηκε στο Facebook η σελίδα Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην ΑΣΚΤ.

Μία εβδομάδα πριν, όπως ανέφεραν οι διαχειριστές της σελίδας, οι σχετικές καταγγελίες είχαν ξεπεράσει τις 40. Τώρα, είναι τουλάχιστον 70.

«Πριν από 2 χρόνια, ενώ ήμουν στο εργαστήριό του προσπάθησε να μου σηκώσει τη φούστα καθώς στεκόμουν δίπλα του προσπαθώντας να μην τον καταλάβω. Ξαφνικά ένιωσα ένα χέρι λίγο πιο ψηλά από το μπούτι μου κοντά στα οπίσθιά μου να με αγγίζει και όταν κοίταξα απότομα το είχε βγάλει, κάνοντας πως κοιτάζει από την άλλη».

«Μου είπε το κλασικό ποιηματάκι “κόλαση είναι τα μάτια σου μωρό μου” και άρχισε να με χαϊδεύει στον ώμο. Αργότερα μου λέει “κάτσε λίγο να τα πούμε” και άρχισε να μου μιλάει για τις ερωτικές εμπειρίες του και άλλα που ντρέπομαι να αναφέρω».

«Με χούφτωσε καθώς περνούσα δίπλα του, όταν του είπα ότι ήθελα να κάνει λίγο στην άκρη για να περάσω… Όταν του φώναξα “’όπα τι κάνεις;”, μου απάντησε ότι ήμουν προκλητική».

Αυτά είναι τρία μόνο περιστατικά. Κι έχουν συμβεί σχεδόν 25 φορές περισσότερα.

Ανεβάζουμε μερικές από τις πρώτες καταγραφές περιστατικών που μας στάλθηκαν ανώνυμα στη φόρμα .
Η ανταπόκριση είναι ήδη…

Δημοσιεύτηκε από Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην ΑΣΚΤ στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

Η ανακοίνωση της Φοιτητικής Πρωτοβουλίας

Καθώς οι καταγραφές σεξουαλικών και μη παρενοχλητικών συμπεριφορών συνεχίζονται, έχοντας πλέον ξεπεράσει τις 70, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως μας έχουν προσεγγίσει άτομα που ήδη έχουν προβεί σε επώνυμη αναφορά περιστατικού, τα οποία δήλωσαν πρόθυμα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, εφόσον υπάρξουν και άλλα άτομα που είναι διατεθειμένα να αναφέρουν επώνυμα παρόμοια περιστατικά, τα οποία ενδεχομένως αφορούν τους ίδιους θύτες, ούτως ώστε ενωμένα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Δεδομένης της κατάστασης, καλούμε σε περισσότερες επώνυμες καταγραφές περιστατικών παρενοχλήσεων στο e-mail: [email protected]. Τονίζουμε τη σημασία που φέρει μια επώνυμη καταγραφή, με σκοπό τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μεταξύ μας/σας, και κατ’ επέκταση την επίτευξη της ουσιαστικής αντιμετώπισης του ζητήματος. Τονίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο πως δεν θα γίνει καμία απολύτως ενέργεια, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του οποιουδήποτε ατόμου.

Εντούτοις, παραμένει επιτακτική η ανάγκη συλλογής στοιχείων, ακόμα και των ατόμων που μας έχουν προσεγγίσει ανώνυμα. Για αυτό τον λόγο, απευθύνουμε ένα νέο κάλεσμα στα άτομα που ήδη έχουν κάνει ανώνυμες καταγραφές, όσα και εφόσον το επιθυμούν, να μας στείλουν τα στοιχεία τους στο e-mail μας, μόνο για μελλοντική επικοινωνία μας μαζί τους, σε περίπτωση που θέλουν να βοηθήσουν. Διαβεβαιώνουμε πως τα στοιχεία δεν θα προωθηθούν πουθενά, καθώς τηρούμε με αυστηρότητα το απόρρητο των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται. Αν καποι@ από εσάς θελήσει περισσότερες διευκρινίσεις ή έχει απορίες για τη χρήση των στοιχείων του, να μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μας, ώστε να το παραπέμψουμε σε έγκυρη νομική και/ή ψυχολογική συμβουλευτική.

Χτίζουμε μαζί ένα περιβάλλον αλληλεγγύης και σπάμε τη σιωπή!

Παρακαλούμε Κοινοποιήστε!

Καθώς οι καταγραφές σεξουαλικών και μη παρενοχλητικών συμπεριφορών συνεχίζονται, έχοντας πλέον ξεπεράσει τις 70, θα…

Δημοσιεύτηκε από Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην ΑΣΚΤ στις Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

 

Τέλος στη σιωπή. Η αποστολή επώνυμων καταγγελιών γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ενώ υπάρχει φόρμα για την καταγραφή ανώνυμων περιστατικών.

 

Διαβάστε επίσης:

Άννα Τσουκαλά: Έχω να κάνω πάνω από 10 καταγγελίες στο ΣΕΗ – Μίλησα και μου είπαν ότι υπέγραψα τη θανατική μου καταδίκη

Αναστασοπούλου, Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους: Τι περιγράφουν στις καταγγελίες τους κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

Γιώργος Θεοφάνους: Αν ανοίξουν οι υποθέσεις παρενόχλησης στο τραγούδι, θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση