NEED TO KNOW

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο λόγος που δεν αποχωρίζεται ποτέ το αγαπημένο της κόσμημα

πηγή: wikipedia.org

Η γκαρνταρόμπα της βασίλισσας, είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα μεταξύ των βασιλικών παρατηρητών, από τα “έξυπνα” κομμάτια της έως την πολυτελή και δαπανηρή συλλογή κοσμημάτων της. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που δεν αποχωρίζεται ποτέ και έχει ένα βαθύ και συναισθηματικό νόημα για εκείνη.

Η βασίλισσα αγαπά τα φωτεινά χρώματα, καπέλα και την αξιόπιστη μαύρη τσάντα Launer. Η εκπληκτική συλλογή κοσμημάτων της όμως, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. Σίγουρα μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε πολλά κομμάτια κάθε φορά που ετοιμάζεται για τη μέρα της. Το «Lovers Knot Brooch» για παράδειγμα, που φορούσε στο γάμο του πρίγκιπα William και της Kate το 2011, με το γλυκό κίτρινο χρυσό ρουμπίνι και διαμάντι Scarab Brooch, ένα αγαπημένο της βασίλισσας , το οποίο της χάρισε ο πρίγκιπας Φίλιππος το 1966. Αλλά υπάρχει ένα πολύ πιο απλό κόσμημα, που σπάνια τη βλέπουμε χωρίς αυτό. Το κολιέ με τις τρεις σειρές από μαργαριτάρια.

Ο λόγος που το φορά συνεχώς, είναι συναισθηματικός, αφού της το χάρισε ο πατέρας της Βασιλιάς Γεώργιος VI.

Η βασίλισσα ήταν απίστευτα δεμένη μαζί του, καθώς εκείνος έβρισκε πάντα τρόπο να της αφιερώνει χρόνο, παρά το γεγονός ότι ήταν απασχολημένος με το έθνος.

Ο Γεώργιος, ήταν τόσο ερωτευμένος με την μεγαλύτερη κόρη του, που έγραψε μια γλυκιά επιστολή στη νεαρή Ελισάβετ την ημέρα του γάμου της, η οποία έγραφε: «Ήμουν τόσο περήφανος και ενθουσιασμένος που σε είχα τόσο κοντά μου στο μακρύ περίπατο στο Αβαείο του Westminster».

«Αλλά όταν έδωσα το χέρι σου στον Αρχιεπίσκοπο, ένιωσα ότι είχα χάσει κάτι πολύτιμο».

Η βασίλισσα και η βασιλική οικογένεια είναι «βαρόμετρο για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται το έθνος».

Η Ελισάβετ και ο πατέρας της, υπήρξαν αχώριστοι μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1952, αφήνοντας την συντετριμένη στην ηλικία των 25 ετών.

Τη στιγμή του τραγικού γεγονότος, βρισκόταν στην Κένυα με τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, όπου και διέκοψε το υπόλοιπο ταξίδι της για να επιστρέψει στο Λονδίνο, όπου πήρε τη θέση της ως βασιλεύς μονάρχης.

 

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη της εμφάνιση μετά την καραντίνα

Βασίλισσα Ελισάβετ Β: 5 στιγμές που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης

Η ιστορία πίσω από τις βασιλικές άμαξες που βρέθηκαν στο Τατόι

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση