ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Ζέτα Δούκα: Η ηθοποιός κατήγγειλε το Γιώργο Κιμούλη για ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία

Ζέτα
πηγή: Instagram @zetadouka

Η Ζέτα Δούκα, μιλώντας στην εκπομπή Πάμε Δανάη του Mega, αποκάλυψε πως κι η ίδια έχει υποστεί κακοποίηση. «Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το διαχωρίσω, είναι ψυχολογικής και λεκτικής φύσεως βία», είπε.

Όπως ανέφερε, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης της μιλούσε άσχημα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2008-2009, ενώ την έβρισε και την κλώτσησε.

«Ήταν μία ολόκληρη θεατρική σεζόν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με ένα σπουδαίο καστ, εκ των οποίων ήταν και αυτός ο σκηνοθέτης, ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός.

Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε να αλλάξει τα λόγια […] να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει για να μην είναι συγκεντρωμένος επί σκηνής […] το οποίο έγινε ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που βγήκαν για μένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωσε ακόμα πιο πολύ».   

Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 2008, όταν «καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, είχε πολύ λίγο κόσμο στην βραδινή παράσταση, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή για να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση και όταν κατέβηκα να πω “οκ γιατί δεν βγαίνεις να το πεις εσύ επί σκηνής;” με έβρισε, με κλώτσησε και είπε “Οκ, πάμε τρίτο κουδούνι”.  

Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή με σκοπό να παραμείνει το έργο. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής, τα άλλα δύο μέλη του θιάσου με πήγανε στο σπίτι του και όταν τελείωσε η διαδικασία γέμισα σπυριά τα οποία τα παντρεύτηκα για ενάμιση χρόνο στη ζωή μου. Γιατί τώρα; Τώρα είναι η εποχή. Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, δεν με νοιάζει τι θα πουν. Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα. […] Υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες για όλη αυτή την ιστορία που καταθέτω αυτή τη στιγμή.»

«Θα ήθελες να πεις όνομα, μία παράσταση;», τη ρώτησαν από την εκπομπή.

«Ναι. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το Closer το 2008 – 2009», απάντησε. «Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».

 

Διαβάστε επίσης:

Κάθι Τσέσνικ: H ανεξιχνίαστη δολοφονία που έφερε στο φως ένα κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Πώς μία ανάρτηση στο TikTok πέρασε το δυνατότερο μήνυμα για την ενδοοικογενειακή βία

Οικονομική βία: Το είδος κακοποίησης που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια γυναίκες, χωρίς καν να το γνωρίζουν

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση