ΑΠΟΨΕΙΣ

O άνεμος γύρισε – Η Κάμαλα Χάρις… προσγειώνεται στη ζωή μας

πηγή: Instagram @bijoukarman

Ο Walt Disney, όταν μετέφερε την ιστορία της Μary Poppins στην μεγάλη οθόνη, την έβαλε να προσγειώνεται στην κρισιμότερη στιγμή της ζωής της οικογένειας Banks, καταφέρνοντας να λύσει τελικά τα δομικά προβλήματα στην ανατροφή των παιδιών τους, βάζοντας τάξη στο χάος.

Σε ένα αντίστοιχο χάος, θα κληθεί να βάλει τάξη και η Κάμαλα Χάρις, που με την εκλογή της μαζί με τον Τζο Μπάιντεν, καλούνται να επουλώσουν τις βαθύτατες πληγές που έχει αφήσει η διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο άνεμος της αλλαγής όμως, φέρνει μαζί του και μία ιστορική στιγμή με ουσία για τις γυναίκες παγκοσμίως, αφού η Κάμαλα Χάρις γίνεται η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην Αμερική- Μία γυναίκα, κόρη μεταναστών, μαύρη, με καταγωγή από τη Νότιο Ασία.

Στο πρόσωπό της, γυναίκες από όλο τον κόσμο βλέπουν, το όραμα, τα όνειρα και την ελπίδα. Βλέπουν την υπόσχεση ότι κάτι αλλάζει.

Και είναι αλήθεια ότι ο κόσμος μας αλλάζει. Σε μία από τις πιο αλλοπαρμένες, αλλοπρόσαλλες, γεμάτες ανασφάλεια ημέρες της νεότερης ιστορίας, με μία πανδημία εν εξελίξει, τρομοκρατικά χτυπήματα, οικονομία που βάλλεται από παντού, με πολίτες να προσπαθήσουν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε προσωπικές απόψεις, κεκτημένα ζωής, fake news και αλήθειες, το gender equality είναι πιο ισχυρό από ποτέ.

Μία παγκόσμια έκρηξη, ένας τεράστιος άνεμος αλλαγής φαίνεται ότι τελικά παρασέρνει ολοένα και περισσότερους στο πέρασμά του. Oι γυναίκες, γίνονται ολοένα και πιο δυνατές. Ολοένα και πιο ξεχωριστές, και απομακρύνονται μέρα με τη μέρα, νίκη με τη νίκη από όλα τα στερεότυπα που τις κρατούσαν πίσω. Που μας κρατάνε πίσω. Λίγους μήνες πριν, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την ιστορική εκλογή της τα είπε όλα σε μία φράση. «Είναι καιρός οι γυναίκες αυτής της χώρας να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να φτάσουν όπου ονειρεύονται». Και αυτό ακριβώς για εμάς στο portraitsgr είναι όλη η ουσία. Να σπάσουμε τα στερεότυπα.  Ο λόγος της ύπαρξης αυτού του site, είναι να δώσει φωνή, στις γυναίκες που ανοίγουν τον δρόμο. Να δώσει θάρρος στις γυναίκες που θέλουν να τον ακολουθήσουν. Και η Κάμαλα Χάρις δεν μπορεί παρά να αποτελεί το ιδανικό πρότυπο. Μένει να το αποδείξει.

 

Διαβάστε επίσης:

«Μαμά, θέλω να γίνω σαν τη Μαρία Λεπενιώτη»

Κάμαλα Χάρις: «Τρώω το “όχι” για πρωινό»

Τζιλ Μπάιντεν: Η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση