POWER

Οι 8 πλουσιότερες γυναίκες στη μάχη κατά του κορονοϊού

Οι μισές από τις 8 πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2020, και οι εταιρείες τους συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, που έχουν δώσει υπέρογκα ποσά για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Η κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Forbes περιλαμβάνει 234 γυναίκες, από 244 πέρυσι, με τη συνολική καθαρή τους αξία να εκτιμάται στα 927,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 29,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2019. Επτά από τις γυναίκες στη λίστα μοιράζονται την περιουσία τους με μέλη της οικογένειάς τους.

Δύο από τις 8 κορυφαίες γυναίκες είναι μεταξύ των 19, που είναι καινούργιες στη λίστα φέτος: η Julia Koch, χήρα του David Koch, της δεύτερης μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και η McKenzie Bezos, πρώην σύζυγος του ιδρυτή του Amazon, Jeff Bezos, που είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Παρακάτω ακολουθούν οι 8 πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, που αποφάσισαν να συνεισφέρουν στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

#1: Alice Walton, Walmart, $54.4 δισεκατομμύρια

Η Walton είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά (το μοναδικό κορίτσι) του ιδρυτή του Walmart, Sam. Η εταιρεία Walmart και το Ίδρυμα Walmart έχουν δωρήσει 25 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξουν οργανισμούς, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID-19.

#2: Francoise Bettencourt Meyers, L’Oreal, $48.9 δισεκατομμύρια

Η Meyers είναι εγγονή της Eugène Schueller, ιδρυτή της γαλλικής εταιρείας L’Oréal. Για να ενισχύσει τις προσπάθειες κατά του κορονοϊού, το τμήμα της L’Oréal στην Αμερική έδωσε $250.000 στη Feeding America. Συγχρόνως προχώρησε στην παραγωγή απολυμαντικών gel για τα χέρια, που θα παρέχονται δωρεάν σε υπαλλήλους και επαγγελματίες υγείας, καθώς και στη  δωρεά αναπνευστικών μασκών N95 σε νοσοκομεία.

#3: Julia Koch, Koch Industries, $38.2 δισεκατομμύρια

Η Koch και τα τρία της παιδιά κληρονόμησαν μερίδιο 42% στην Koch Industries, όταν ο σύζυγός της, David, πέθανε τον Αύγουστο του 2019. H Koch και η κοινότητα Stand Together, η πρωτοβουλία για την στήριξη οικογενειών, έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 19 εκατομμύρια δολάρια μέσω της πρωτοβουλίας #GiveTogetherNow για την παροχή άμεσης βοήθειας σε μετρητά σε οικογένειες που επηρεάζονται από τον COVID-19.

#4: Mackenzie Bezos, Amazon, $36 δισεκατομμύρια

Η Mackenzie Bezos έλαβε το 25% των μετοχών του πρώην συζύγου της, Jeff Bezos, στο Amazon μετά το διαζύγιο τους, τοο 2019. Αυτή την περίοδο έχει προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ενώ ο πρώην σύζυγός της έδωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερες από 200 τράπεζες τροφίμων στις ΗΠΑ μέσω του Feeding America, για να βοηθήσει άτομα, που έχουν πληγεί από την πανδημία.

#5: Jacqueline Mars, Mars, Inc., $24.7 δισεκατομμύρια

Η Jacqueline Mars κληρονόμησε το ένα τρίτο της εταιρείας παραγωγής γλυκισμάτων, η οποία διατηρεί επίσης μια μεγάλη επιχείρηση φροντίδας ζώων. Εργάστηκε για την εταιρεία για σχεδόν 20 χρόνια και υπηρέτησε στο διοικητικό της συμβούλιο έως το 2016. Η Mars, Inc. έχει δωρίσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να υποστηρίξει άτομα και  ζώα που επηρεάζονται από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης δωρεάς 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην Humane Society International (HSI).

#6 Yang Huiyan, Country Garden, $20.3 δισεκατομμύρια

Κατέχει το 55% της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εταιρείας Country Garden, που ιδρύθηκε από τον πατέρα της. Ως απάντηση στην πανδημία, η εταιρεία δημιούργησε σταθμούς εξυπηρέτησης τροφίμων στη Γουχάν της Κίνας για να δώσει τις απαραίτητες προμήθειες στους ιατρούς και το ιατρικό προσωπικό.

#7 Susanne Klatten, BMW, Altana, $16.8 δισεκατομμύρια

H Klatten είναι κληρονόμος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW και η μοναδικός ιδιοκτήτρια και αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρείας φαρμακευτικών και ειδικών χημικών Altana. Η BMW ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα ξεκινήσει να παράγει μάσκες προσώπου, για να σταματήσει την εξάπλωση του COVID-19 και θα είναι σε θέση να παράγει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες την ημέρα, σύμφωνα με το Reuters.

#8 Laurene Powell Jobs, Apple and Disney, $16.4 δισεκατομμύρια

Η Jobs είναι η χήρα του πρώην συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs και επικεφαλής της Emerson Collective, μιας φιλανθρωπικής και επενδυτικής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης που ίδρυσε το 2016. Στις 2 Απριλίου, η Apple ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ταμείου Τροφίμων της Αμερικής, μια προσπάθεια από την Emerson Collective, την Apple και το Ίδρυμα Ford για τη χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων δολαρίων σε δικαιούχους όπως το World Central Kitchen και το Feeding America για την παροχή βοήθειας σε άτομα που πλήττονται από τον κορονoϊό.