INSPIRATION

Keeda Haynes: Φυλακίστηκε για ένα έγκλημα που δε διέπραξε ποτέ και τώρα διεκδικεί τη θέση της στο Κογκρέσο

Η εκλογή της θα είναι ιστορική για τις ΗΠΑ

H Keeda Haynes, πηγή: Facebook
H Keeda Haynes, πηγή: Facebook

Σήμερα, 6 Αυγούστου 2020, η δικηγόρος και πρώην δημόσια συνήγορος, Keeda Haynes, πρόκειται να γράψει ιστορία.

Η 42χρονη υποψήφια με το κόμμα των Δημοκρατικών θα δώσει τη δική της μάχη για την εκπροσώπηση του Tennessee στο αμερικανικό Κογκρέσο. Απέναντί της, οι επίσης Δημοκρατικοί Joshua Rawlings και Jim Cooper. Αν κερδίσει, θα γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα εκπρόσωπος της συγκεκριμένης πολιτείας.

Από το πρώτο λεπτό, υποσχέθηκε ένα πράγμα στους ανθρώπους που θα την εμπιστεύονταν: Να παλέψει ενάντια στην αδικία. Η ίδια, έχει βιώσει προσωπικά μία από τις χειρότερες μορφές της. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για ένα έγκλημα που δε διέπραξε. Πέρασε τέσσερα δύσκολα χρόνια, χωρίς την ελευθερία της, για μία υπόθεση σχετικά με ναρκωτικές ουσίες. Αποφυλακίστηκε το Δεκέμβριο του 2006 κι αποφάσισε να μην αφήσει καμία άλλη να αντιμετωπίσει όσα έζησε η ίδια.

«Ήμουν αρκετά τυχερή που μπορούσα να πληρώσω ένα δικό μου δικηγόρο και ήταν εξαιρετικός», δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNBC Make It. «Βλέποντας πως τον είχα με το μέρος μου, κατάλαβα πως κι εγώ, σαν εκείνον ήθελα να γίνω. Είπα πως ήθελα να βοηθώ τους άλλους ακριβώς όπως εκείνος βοήθησε εμένα, όμως ήθελα να το κάνω και για όλους, ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keeda Haynes (@keedahaynes) στις


Η Haynes ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός του τα πρωινά, ενώ τα βράδια διάβαζε για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Nashville. Το 2012 απέκτησε, επιτέλους, την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Την επόμενη χρονιά, προσελήφθη ως δημόσια συνήγορος της περιοχής εκείνης και, όσο περισσότερο συναναστρεφόταν με τους πελάτες της, τόσο έβλεπε τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι λιγότερο προνομιούχες κοινωνικές ομάδες. Αποφάσισε, λοιπόν, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Έγραψε επιστολή στο σημερινό της αντίπαλο και ήδη μέλος του Κογκρέσου, Jim Cooper, κι ανέφερε όσα έμαθε. Του ζήτησε να εργαστεί μαζί του αμισθί, προκειμένου να φέρει δικαιοσύνη στους συμπολίτες της. Κανόνισαν μία συνάντηση, μίλησαν για δεκαπέντε λεπτά και δεν ξανάκουσε νέα του. Εκείνος, βέβαια, δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι δεν ενδιαφερόταν αρκετά για το ζήτημα. Απλώς ανέφερε πως ήταν απασχολημένος.

Εκτός από την αλλαγή στο σωφρονιστικό σύστημα και το σύστημα δικαιοσύνης, η Haynes πρόκειται να κάνει τη διαφορά και στον τομέα της υγείας. Σκοπός της, είναι να ασφαλίσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί.

«Υπάρχουν άνθρωποι που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο αν θα πάρουν φάρμακα, αν θα πληρώσουν το ενοίκιο ή τα έξοδα του αυτοκινήτου τους. Αυτά, είναι θέματα που θα έπρεπε όλοι μας να θεωρούμε δεδομένα. Πιστεύω πως το δικαίωμα στην υγεία είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο και χρειαζόμαστε κάποιον να παλέψει για αυτό, μέσα στο Κογκρέσο», ανέφερε στη συνέντευξή της.

«Θέλω να εκλεγώ, να αλλάξω τον κόσμο ως Αφροαμερικανή, ως μία γυναίκα που καταδικάστηκε άνευ λόγου, ως κάποια που ήταν δημόσια συνήγορος, ως υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζει. «Θέλω να δώσω τέλος στο συστημικό ρατσισμό, ώστε η κοινότητά μας να βρει την ισορροπία της.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keeda Haynes (@keedahaynes) στις


Αν καταφέρει να κερδίσει τη θέση της στο Κογκρέσο, θα έχει πραγματοποιήσει μία ιστορική νίκη τόσο για την ίδια, όσο και για ολόκληρη την πολιτεία του Tennessee.  Αυτό, όμως, δεν την ενδιαφέρει. Έχει το βλέμμα της στραμμένο στους συμπολίτες της που την έχουν ανάγκη. Ως η πρώτη μαύρη Γερουσιάστρια της πολιτείας, θα δώσει το παράδειγμα σε άλλες γυναίκες, μικρές και μεγάλες, που αυτή τη στιγμή διστάζουν να διεκδικήσουν όσα τους αξίζουν. «Η πρωτιά, βέβαια, δε σημαίνει τίποτα αν αποτύχεις και δε φανείς αντάξιος των περιστάσεων, αν δεν σταθείς στο ύψος της θέσης στην οποία σε έβαλε η εμπιστοσύνη των συμπολιτών σου», σημείωσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Jacinda Ardern: Όσα χρειάζεται να ξέρουμε για την Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας

Sanna Marin: Η νεότερη Πρωθυπουργός του κόσμου είναι αποφασισμένη να αλλάξει τα πάντα

Michelle Obama: Μία πρώην Πρώτη Κυρία αποφασισμένη να ανατρέψει τα πάντα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση