ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Oι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας

θυμός
Photo by Tamara Bellis on Unsplash

Οι γυναίκες είναι ανέκαθεν επιρρεπείς σε ψυχικές ασθένειες, κάτι που αποδεικνύεται σε διάφορες έρευνες πολλών ετών. Δυστυχώς, ο κορονοϊός και το lockdown, πρόσθεσαν ένα μεγαλύτερο βάρος στην ψυχολογία. Η αύξηση ενδοοικογενειακής βίας, η φτωχοποίηση και τα πολλά περιστατικά με όσες αναγκάστηκαν να δουλέψουν με μειωμένο ωράριο ή ακόμα και να παραιτηθούν για να φροντίσουν τα παιδιά τους, είναι μερικοί παράγοντες που δεν γίνεται να παραλειφθούν σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Ο δρ Amandeep Goyal, ειδικός σύμβουλος και ψυχοθεραπευτής, μέσω του HopeQure μοιράζεται μερικές συμβουλές για το πώς θα καταφέρετε να αντιμετωπίσετε καλύτερα την κατάσταση.

Γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερους κινδύνους να έχουν κινδύνους ψυχικής υγείας εν μέσω της πανδημίας;

Photo by Pietra Schwarzler on Unsplash

Τα στοιχεία για την ψυχική υγεία των γυναικών σύμφωνα με τον ΠΟΥ

1. Το 41,9% οι γυναίκες έχουν αναπηρία από νευροψυχιατρικές διαταραχές, ενώ το ποσοστό είναι 29,3 % για τους άνδρες.

2. Οι περισσότερες ηλικιωμένες γυναίκες επηρεάζονται από ζητήματα ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη, άνοια ή σύνδρομο οργανικού εγκεφάλου κ.λπ.

3. Πάνω από το 80% των περίπου 50 εκατομμυρίων ανθρώπων, που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, εκτοπισμούς ή εμφύλιους πολέμους είναι γυναίκες και εξαρτώμενα παιδιά.

Tips για να προστατεύσετε την ψυχική σας υγεία:

1. Κρύβουμε συχνά τα συναισθηματικά μας προβλήματα, με αποτέλεσμα να προκαλούν μεγάλες δυσκολίες στη ζωή μας. Έτσι, αντί να το αποκρύψετε, αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια αφού ανακαλύψετε από πού πηγάζει το πρόβλημα σας.

2. Η κακοποίηση ή η παρενόχληση μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες διαταραχές στη ζωή κάποιου, επηρεάζοντας την ψυχική υγεία. Επομένως, εάν σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αναφέρετέ το στις αρχές ώστε να μπορούν να λάβουν γρήγορα μέτρα. Μην ντρέπεστε γι ‘αυτό.

3. Εν μέσω της πανδημίας, κάποιες μπορεί να έχουν παραμελήσει τον εαυτό τους ψυχικά και σωματικά. Αυτό μπορεί να είναι και ένας σημαντικός λόγος. Επομένως αφιερώστε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας και για να δώσετε προτεραιότητα στις ανάγκες σας.

4. Προσπαθήστε να συναναστρέφεστε με θετικά άτομα. Η καλή τους ενέργεια θα σας επηρεάσει και θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο αισιόδοξες σκέψεις.

5. Μην ξεχάσετε να περάσετε αρκετό χρόνο με την οικογένειά σας και τους αγαπημένους σας. Μπορείτε να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας μαζί τους και το αντίστροφο. Εάν δεν μπορείτε να πάτε στο σπίτι τους λόγω της κατάστασης, τότε κάνετε τακτικά βιντεοκλήσεις.

6. Συχνά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους που νιώθουμε τόσο άσχημα. Έτσι, εάν αισθάνεστε στενοχωρημένοι, τότε προσπαθήστε να μάθετε τον λόγο. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, τότε είναι πάντα καλύτερο να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

7. Εστιάστε στις άμεσες ανάγκες και τις ανησυχίες σας, που θα θεραπεύσουν το μυαλό σας και θα βελτιώσουν την ψυχική υγεία.

 

Διαβάστε επίσης:

Με ποιες τεχνικές θα καταλάβετε αν σας λένε ψέματα σε μία συνέντευξη;

5 ψέματα που μας λέει το μυαλό και εμείς τα πιστεύουμε

Μην αποχωρήσετε από μία συνέντευξη αν δεν κάνετε πρώτα 4 βασικές ερωτήσεις

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση