SUCCESS STORIES

Οι κυρίες των κρυπτονομισμάτων: 3 γυναίκες που ξεχωρίζουν στον ανδροκρατούμενο χώρο

Όπως το 2000, πολλοί θα θεωρούσαν επιπόλαιο όποιον τολμούσε να ιδρύσει μία startup στο Silicon Valley, έτσι και τώρα, η επιλογή μίας καριέρας στο χώρο των κρυπτονομισμάτων είναι αντισυμβατική. Απαιτεί χρόνο και αφοσίωση, μαζί με όραμα για το μέλλον.

Το 2020, ο αριθμός των γυναικών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον ανδροκρατούμενο τομέα, αυξήθηκε κατά 43% – κι αυτό είναι εξαιρετικό, καθώς βρίσκεται ακόμη στην αρχή του. Στο μέλλον, θα μπορούσε να επιτευχθεί η ισότητα, ενώ οι προσπάθειες για ποικιλομορφία στις εταιρείες, δε θα περιλαμβάνουν δραστικές αλλαγές.

Οι 3 παρακάτω leaders, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν.

Λέα Τζόνας, Επικεφαλής στη Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων της Celsius Network

πηγή: LinkedIn

Η Λέα Τζόνας ξεκίνησε να ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα πριν από τέσσερα χρόνια. Προκειμένου να κυνηγήσει μία καριέρα στο χώρο αυτόν, άρχισε να παρευρίσκεται σε σχετικές εκδηλώσεις, προσπαθώντας να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει.

Ήταν η μοναδική γυναίκα στο πρώτο event που παρακολούθησε, σε ένα μπαρ της Νέας Υόρκης. Γύρω της, 39 άνδρες που την κοιτούσαν με υποτίμηση εξαιτίας του φύλου της. Κι όχι μόνο τη μείωναν, αλλά έδειχναν μικρότερο ενδιαφέρον στις συζητήσεις για την εξέλιξη της βιομηχανίας, ενώ επικεντρώνονταν στις εφήμερες τάσεις.

Παρότι η ίδια «έσφιξε τα δόντια» και αποφάσισε πως δε θα εγκατέλειπε την προσπάθεια, κατανοεί το λόγο που πολλές γυναίκες δεν κάνουν το μεγάλο βήμα. Ο μοναδικός τρόπος να αλλάξει αυτό, σύμφωνα με τη Λέα Τζόνας, είναι η σωστή καθοδήγηση από γυναίκες σε γυναίκες. «Το να επιβιώνουμε σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο είναι δύσκολο, όμως γίνεται πολύ ευκολότερο με συμμάχους στο πλευρό σου, που αντιμετώπισαν τις ίδιες ακριβώς προκλήσεις», είπε στο Business Insider. «Παρότι έχουν γίνει βήματα από την δική μου είσοδο στο χώρο, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».

Κάθριν Κόλεϊ, CEO της Binance.us

πηγή: LinkedIn

Η Κάθριν Κόλεϊ θεωρεί πως τα κρυπτονομίσματα είναι το αποτέλεσμα της επανάστασης του διαδικτύου. «Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε», είπε στο Business Insider, αποκαλώντας το συγκεκριμένο τομέα ως  «τη μεγαλύτερη ευκαιρία που θα έχουν οι γυναίκες της γενιάς μας».

Το μόνο που χρειάστηκε εκείνη, ήταν ο μυς του δείκτη της για να κάνει «κλικ» με το ποντίκι, η διορατικότητα, το θάρρος και η όρεξη για την εξερεύνηση του διαφορετικού. Αυτά είναι και τα προσόντα που πρέπει να έχει μία γυναίκα που θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της οικονομίας. «Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να γράψουμε νέα ιστορία στις αγορές και να κάνουμε τη διαφορά γρηγορότερα από τους προγόνους μας», τόνισε.

Κι αυτά τα λέει όχι ως παρατηρήτρια, αλλά ως ενεργό μέλος της βιομηχανίας αυτής, έχοντας χτίσει μία ιστοσελίδα στην οποία γίνονται συναλλαγές με πάνω από 50 διαφορετικά ψηφιακά νομίσματα.

«Οι γυναίκες έχουν την πραγματική ευκαιρία να ηγηθούν και να καθορίσουν πώς θα λειτουργεί ο κόσμος και θα κινείται το χρήμα», είπε. Αυτή η ελευθερία, έρχεται σε αντίθεση με το δύσκολο ξεκίνημά της στη Wall Street, ένα μέρος αφιλόξενο για τις γυναίκες.

Η Κάθριν Κόλεϊ έχει κάνει αποστολή της «να προσλάβω τους καλύτερους, με διαφορετικό υπόβαθρο στην εταιρεία μου».

«Στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, αναγνωρίζουμε πως υπήρχε ζωή και πριν το Bitcoin», εξήγησε, ενώ χρησιμοποιεί την εμπειρία και τη δημιουργικότητά της για να χτίσει ένα πιο σταθερό μέλλον, στο οποίο όλοι θα χωράνε.

Τζόρτζια Κουίν, Διευθύντρια της Anchorage

πηγή: LinkedIn

Η Τζόρτζια Κουίν ασχολείται με την οικονομία από το ξεκίνημα της καριέρας της. Έχει υπάρξει η μοναδική γυναίκα σε πολλές αίθουσες συνεδριάσεων, έχει δεχθεί το σεξισμό. Τώρα, στα κρυπτονομίσματα, αυτό αλλάζει.

Η ίδια, προσπαθεί να φέρνει την ποικιλομορφία στο χώρο εργασίας. Στην Anchorage, έχει δημιουργήσει μία ομάδα μηχανικών που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες, ενώ θέλει να καταλάβουμε όλοι πως τα κρυπτονομίσματα είναι πολλά περισσότερα από την τιμή του bitcoin. Πρόκειται, όπως δήλωσε στο Business Insider, για μία σειρά επιχειρήσεων που δε χρειάζεται μόνο αναλυτές και προγραμματιστές. Η δική της εταιρεία, συγκεκριμένα, αναζητά «τα λαμπρότερα μυαλά» από κάθε χώρο.

 

Διαβάστε επίσης:

3 δυναμικές γυναίκες που ξεχωρίζουν στον ανδροκρατούμενο χώρο της οικονομίας

6 γυναίκες της STEM που κάνουν τη διαφορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πώς 3 γυναίκες άφησαν το στίγμα τους στη NASA

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση