SUCCESS STORIES

Λανίς Ντάγκλας: Η Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Adidas με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση

Λανίς Ντάγκλας: Η Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Adidas με προτεραιότητα τη γυναικεία ενδυνάμωση
πηγή: LinkedIn

Παρότι γνωρίζουμε πως το τέλος της πανδημίας δε θα αργήσει να έρθει, εξακολουθούμε να μην το βλέπουμε στον ορίζοντα. Σε αυτήν την εποχή τεράστιας αβεβαιότητας, η Λανίς Ντάγκλας που ανήκει στο δυναμικό της Adidas εδώ και δύο χρόνια, είδε την καριέρα της να εκοξεύεται, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο την κορυφή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LaNiece Douglas (@laniece35)


Από το Σεπτέμβριο, ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου Πωλήσεων και χρειάστηκε να προσαρμοστεί στην εύθραυστη κατάσταση που επικρατεί, εξαιτίας του κορονοϊού. Νωρίτερα, νωρίτερα ήταν Διευθύντρια Ψηφιακής Διαφήμισης και Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Η αποφασιστικότητά της ήταν εκείνη που την ξεχώρισε και, τελικά, έγινε μία από τις πολλές εργαζόμενες που ανέβηκαν ένα παραπάνω «σκαλί» στην ηγεσία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Nextail, το 2020 ήταν χρονιά – σταθμός στην επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών. Το 2020, το 40,2% των ανθρώπων που ανέλαβαν κορυφαίες θέσεις ήταν γυναίκες και, παρότι η ισότητα δεν έχει επιτευχθεί ακόμη, πρόκειται για σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2019, ήταν 31,8%.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LaNiece Douglas (@laniece35)


Για την Ντάγκλας, μεγαλύτερη πρόκληση αποτέλεσαν οι πρώτες μέρες της ως Αντιπρόεδρος. «Επαγγελματικά, έμαθα να βάζω τον άνθρωπο πάνω απ’ όλα, να επιβραβεύω τις επιτυχίες και να επικεντρώνομαι μόνο σε όσα περνούσαν από το χέρι μου. Το εμπορικό μας τμήμα πήρε το χρόνο του, δοκίμασε δημιουργικές μεθόδους επίλυσης προβλημάτων και κατέρριψε τους παραδοσιακούς κανόνες. Προσωπικά, ασχολήθηκα με το να βάζω τα όριά μου, να αναγνωρίζω πότε πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να παίρνω λίγο χρόνο για μένα», εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Footware News.

Καθημερινά, στις 4 το απόγευμα έκλεινε τον υπολογιστή. Ήταν η ώρα που πραγματοποιούσε την προγραμματισμένη βιντεοκλήση με την οικογένειά της – καθένας έλεγε τα νέα του και τα επαγγελματικά ζητήματα έμπαιναν στην άκρη.

«Είμαι περήφανη για την ομάδα μου, στην οποία εντάσσω τόσο τους συνεργάτες στα καταστήματα, όσο και τους υπαλλήλους που απασχολούνται στα κεντρικά μας γραφεία. Όλοι τους ανέλαβαν δράση και έδειξαν να νοιάζονται πραγματικά ο ένας για τον άλλο, έκαναν χώρο ο ένας στον άλλο και μπορέσαμε να οργανωθούμε καλά. Το ότι ωριμάσαμε όλοι μαζί, είναι εξαιρετικό», τόνισε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alicia Ybarbo (@aliciaybarbo)

Από την πρώτη μέρα που μπήκε στο χώρο εργασίας, η Λανίς Ντάγκλας προωθεί τη γυναικεία ενδυνάμωση. Δίνει προτεραιότητα στις υφιστάμενές της, τις συναντά και εκτός δουλειάς προκειμένου να συζητήσουν οτιδήποτε μπορεί να τις απασχολεί. «Όταν έγινα Αντιπρόεδρος, με πλησίασαν τόσες εξαιρετικές γυναίκες αυτού το οργανισμού. Ήταν τρομερά συγκινητικό, με γέμισε έμπνευση και μου θύμισε πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε η μία την άλλη», είπε.

«Πρέπει να κάνουμε χώρο στις γυναίκες, να τους δώσουμε την ευκαιρία να μοιραστούν τις απόψεις τους, να ηγηθούν, να αναλάβουν projects και να παρουσιάσουν μεγάλες ιδέες. Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε, ο χώρος και οι ευκαιρίες είναι το κλειδί».

 

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 ισχυρότερες CEOs του κόσμου

Στέισι Λόντον: Άφησε πίσω της τον κόσμο της τηλεόρασης και έγινε CEO με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση

Χέλενα Χέλμερσον (H&M): Η δύσκολη χρονιά της CEO της σουηδικής αλυσίδας ένδυσης

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση