SUCCESS STORIES

Νασίμ Αλιχάνι: Άνοιξε στα 59 της το πιο hot στέκι της Νέας Υόρκης – Τα 6 tips της επιτυχίας της

πηγή: instagram @sofreh_brooklyn

Η ιστορία της Νασίμ Αλιχάνι, αποτελεί πηγή έμπνευσης και ένα τρανό παράδειγμα ότι ο καθένας μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα του αν το επιθυμεί πραγματικά. Στα 59 χρονια ξεκίνησε μια επιχείρηση, που σήμερα είναι ένα από τα πιο hot εστιατόρια της Νέας Υόρκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε από το Ιράν στις ΗΠΑ στην ηλικία των 20 ετών, για να σπουδάσει νομική. Τότε συνειδητοποίησε ότι δεν είχε αρκετά χρήματα. Έτσι στράφηκε σε όποιες επαφές είχε για να μπορέσει να βρει δουλειά. Εργαζόταν 70 με 80 ώρες τη εβδομάδα ως νταντά, σε εστιατόρια, σε φωτοτυπικά κέντρα κ.ο.κ.

Στην ηλικία των 30 κατάφερε να στήσει τη δική της επιχείρηση με φωτοτυπικά, η οποία ήταν επικερδής. Όμως η ίδια ένιωθε ότι αυτός ο χώρος των επιχειρήσεων δεν ήταν το πάθος της. Τότε είχε μείνει έγκυος και πριν προλάβει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της χάνει το παιδί.

Πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ήταν αυτοκαταστροφική όπως παραδέχεται η ίδια στο Parents.com. Παρόλα αυτά, λίγο μετά αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρηση της για να ανοίξει ένα μικρό cafe bistro που ήταν το μεράκι της, για τους ανθρώπους της γειτονιάς της.

Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνη. Έμεινε έγκυος ξανά και αυτή τη φορά με δίδυμα. Οι οδηγίες του γιατρού της ήταν ξεκάθαρες. Έπρεπε να μείνει ξαπλωμένη το μεγαλύτερο διάστημα της κύησης. Τα παιδιά της ήρθαν στον κόσμο και εκείνη για πρώτη φορά στη ζωή της, μένει στο σπίτι να ασχολείται με τα οικιακά και τη φροντίδα των διδύμων.

Τότε άρχισε να παρασκευάζει όλα τους τα γεύματα από το μηδέν. Ακόμα και το ψωμί το έφτιαχνε η ίδια.

Όταν τα παιδιά της έγιναν λίγο μεγαλύτερα, η Αλιχάνι, ασχολήθηκε με τις σχολικές εκδηλώσεις και τις εξωσχολικές εκδοχές τους. Κάθε φορά ήταν και μια νέα ευκαιρία να φιλοξενήσει εκδηλώσεις. “Σαράντα ή 50 άτομα – οι αριθμοί δεν είχαν σημασία”, λέει. “Άρχισα να σκέφτομαι,” Ποιοι είναι οι καλεσμένοι μου; Πώς θα τους ταΐσω; Και πώς θα προετοιμαστώ για αυτό; Πώς μπορώ να είμαι ένας τέλειος οικοδεσπότης που κανείς δεν μπορεί να διακρίνει κανένα άγχος σε μένα; ” Ήταν τόσο συναρπαστικό. ”

Καθώς τα παιδιά της τελείωναν το γυμνάσιο, ήξερε ότι η χαρά της να τροφοδοτεί μια ομάδα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ έφτασε στο τέλος της. Είπε στον άντρα της ότι σκόπευε να ανοίξει ένα εστιατόριο και του ζήτησε να τη βοηθήσει να το δημιουργήσει.

Αν και την προειδοποιούσε διαρκώς πόσο ρίσκο ήταν η επιχείρηση εστιατορίων, εκείνη ήξερε ότι μπορούσε να ζήσει με την αποτυχία και οικονομική απώλεια, αλλά όχι με την απορία “Τι θα γινόταν αν”.

Για έξι χρόνια, έκανε πρακτική σε διάφορα εστιατόρια και παρακολούθησε και ένα εξάμηνο πρόγραμμα σε μια γαλλική σχολή μαγειρικής. Το 2018, σε ηλικία 59 ετών, η Αλιχάνι, άνοιξε ένα hot spot στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης που ονομάζεται Sofreh .

Η επιτυχημένη επιχειρηματίας μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της για να επιτύχει μια επιχείρηση:

Αποταμιεύστε χρήματα

Η αποταμίευση επέτρεψε στην Αλιχάνι να αναλάβει έναν υπολογισμένο κίνδυνο και να ανοίξει την επιχείρησή της. Ο κορονοϊός ήταν κάτι που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, επομένως όταν υπάρχουν κάποια χρήματα στην άκρη βοηθούν την επιχείρηση να συντηρηθεί.

Μη φοβάστε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση μετά τα 50 

Η Αλιχάνι ενθαρρύνει όλους όσους έχουν περάσει τα 50 να τολμήσουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Η εμπειρία που έχει ο καθένας, είναι ένα δώρο που αποκτά κανείς με τον χρόνο. Επομένως τους δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα.

Υποστηρίξτε τον εαυτό σας

Σκεφτείτε αισιόδοξα και αντλήστε δύναμη κάθε φορά που πραγματοποιείτε και από ένα μικρό βήμα προς την επιτυχία. Ο στόχος είναι το μεγάλο κίνητρο, που θα σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε να προσπαθείτε.

Αντιμετωπίστε τα χρήματα ως εργαλείο

Τα χρήματα καλό είναι να αντιμετωπίζονται ως εργαλείο και όχι ως τελικός στόχος. Εξάλλου για να πετύχει μια επιχείρηση χρειάζονται οι επενδύσεις.

Υπολογίστε όλες τις εμπειρίες σας 

Η έναρξη μιας επιχείρησης για άτομα άνω των 50 ετών, σημαίνει ότι έχουν αποκτήσει πολλές εμπειρίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν για την επιτυχία της. Στην περίπτωση της Αλιχάνι, η ρουτίνα και η επανάληψη που ζούσε τόσα χρόνια στη φροντίδα των παιδιών της, τη βοήθησε να τηρήσει την τάξη και τη ρουτίνα που απαιτούν ορισμένες εργασίες στο εστιατόριο της.

Ευελιξία

Η ευελιξία είναι πολύτιμη για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία. Το να μπορεί κανείς να δει με διαφορετική προοπτική και να προλάβει τις εξελίξεις, είναι ένα μεγάλο προνόμιο. Στην περίπτωση της Αλιχάνι, προκειμένου να ανταπεξέλθει, προσάρμοσε τη λειτουργία του σε υπηρεσία take away. Όπως λέει και η ίδια: “Όπως ισχύει για κάθε πρόκληση στη ζωή, μπορείς να καταστραφείς από αυτήν ή να την ακολουθήσεις κρατώντας την καλύτερη στάση που έχεις”.

Διαβάστε επίσης:

5 επιτυχημένες γυναίκες μιλούν για τη στιγμή που κατάλαβαν ότι τα κατάφεραν

4 επιτυχημένες γυναίκες αποκαλύπτουν πώς έχτισαν τις επιχειρήσεις τους

Οι γυναίκες που ίδρυσαν τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στην Ινδία

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση