SUCCESS STORIES

Πώς 3 γυναίκες έγιναν επιχειρηματίες μετά τα 40

Photo by LinkedIn Sales Navigator on Unsplash

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που όταν τους ρωτούσαν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν, ήξεραν με βεβαιότητα την απάντηση. Και υπάρχουμε και εμείς οι υπόλοιποι, που δεν είχαμε τόση σιγουριά.

Ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσουμε στόχους και να πραγματοποιήσουμε όνειρα, ακόμα κι αν αισθανόμαστε πως έχουμε μείνει πίσω. Ακόμα και στον κόσμο των επιχειρήσεων, πολλοί είναι εκείνοι που χρειάστηκε να ψάξουν πολύ πριν βρουν ποιο τελικά είναι το πάθος τους και τελικά το ανακάλυψαν αφού είχαν κλείσει τα 40!

Οι παρακάτω γυναίκες κατάφεραν να λάμψουν, έχοντας πάρει το χρόνο τους για να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους και να γεμίσουν αυτοπεποίθηση:

Brenda Cascio

πηγή: www.instagram.com/gbdesignhouse

To 2016 ήταν κοντά στο τέλος της τέταρτης δεκαετίας της ζωής της. Είχε αποφοιτήσει από μία σχολή Καλών Τεχνών και ζωγράφιζε πού και πού, όμως αφιέρωνε τον περισσότερο χρόνο της κανονίζοντας τα ραντεβού του οδοντίατρου συζύγου της. Όταν της παρουσιάστηκε η ευκαιρία να ξεκινήσει μία επιχείρηση μαζί με την κόρη της, την άρπαξε από τα μαλλιά. Η αρχή έγινε με την ιδέα της οργάνωσης γάμων και κατέληξαν να ιδρύουν την εταιρεία GB Design House, ένα ολόκληρο στούντιο σχεδιασμού που σήμερα έχει ετήσια έσοδα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Το στιλ, το όραμα και τα σχέδιά τους τις έκαναν να ξεχωρίσουν, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν σχεδιάσει γάμους διασήμων και να έχουν συνεργαστεί με μεγάλους οίκους μόδας, όπως οι Miu-Miu και Neiman Marcus.

Παρότι μπήκε στο χώρο των επιχειρήσεων έχοντας πλησιάσει τα 50, η Brenda θεωρεί πως το δεύτερο μισό της ζωής της την απελευθέρωσε, καθώς τότε συνειδητοποίησε ότι εκείνη ελέγχει τη ζωή και την καριέρα της. Η μεγαλύτερη συμβουλή που έχει να προσφέρει στις γυναίκες που ακόμα διστάζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα διότι θεωρούν πως έχουν πια μεγαλώσει, είναι να μη συγκρίνονται με τους άλλους είτε από άποψη επιτυχίας, είτε από άποψη ηλικίας.

«Και τι έγινε, αν αποτύχεις; Το πιο απελευθερωτικό πράγμα του να είσαι πάνω από 40, είναι ότι δε σε νοιάζει και τόσο τι σκέφτονται οι άλλοι», λέει και έχει απόλυτο δίκιο.

Auria Abraham

πηγή: www.instagram.com/thesamballady

Για περισσότερα από 17 χρόνια εργαζόταν στη μουσική βιομηχανία, δημιουργώντας τα jingles των διαφημίσεων και στη λίστα των πελατών της ανήκαν, μεταξύ άλλων, η Coca Cola, η American Express και τα McDonald’s. Το 2011, όμως, ξεκίνησε να πουλάει το δικό της μαλαισιανό φαγητό  σε διάφορα φεστιβάλ και σιγά-σιγά ίδρυσε τη δική της εταιρεία, Auria’s Malaysian Kitchen. Στα 44 της, λοιπόν, ξεκίνησε με την επιχείρησή της και σήμερα έχει περισσότερα από 40 εστιατόρια, κυρίως στη Νέα Υόρκη. Με το site της, όμως, έχει επεκταθεί σε ολόκληρες τις Η.Π.Α.

Αποφάσισε να αλλάξει καριέρα όταν προσπάθησε να επιστρέψει στη δουλειά μετά τη γέννηση του παιδιού της, στα 39. Τότε κατάλαβε ότι ο παλιός τρόπος ζωής της δεν την ικανοποιούσε πια και ήθελε μία ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή. «Εμείς που είμαστε από 40 και πάνω, πρέπει να επαναπροσδιορίζουμε την επιτυχία με τους δικούς μας όρους», αποκαλύπτει στο fastcompany.com.

Shelley Godstein

Όταν τελείωσε τις σπουδές της, εργάστηκε για πέντε χρόνια σε μία φαρμακευτική εταιρεία. Συνέχισε για τέσσερα ακόμα, στα 40 της, έχοντας πάρει διαζύγιο. Ήταν επίσης μοντέλο, συμπαρουσίασε την πρωινή εκπομπή The Monring Blend, έγινε μεσίτρια στη Νέα Υόρκη και την Αριζόνα – αυτή η γυναίκα δεν μπορούσε να μείνει στάσιμη. Στα τέλη του 2013, όμως, ένα χρόνο πριν κλείσει τα 50, βρήκε τι ήταν αυτό που ήθελε να κάνει για το υπόλοιπο της ζωής της και ίδρυσε την εταιρεία Hidden Crown Hair που εμπορεύεται εξτένσιον για τα μαλλιά.

Ενώ είναι CEO της δικής της επιχείρησης, μεγαλώνει τρία παιδιά και διαχειρίζεται το blog της, A Model’s Secrets, που έχει περισσότερες από 7 εκατομμύρια επισκέψεις «Κάνε κάτι που αγαπάς και μην το σταματήσεις. Εάν έχεις μία ιδέα, δούλεψέ την, ένα βήμα τη φορά. Μπορεί να αργήσεις να φτάσεις εκεί που θέλεις, να κερδίσεις το κοινό σου, να επεκτείνεις τις πωλήσεις ή να βρεις τι σε κάνει χαρούμενη, αλλά έχεις χρόνο, ανεξάρτητα από το εάν είσαι 40, 50 ή και παραπάνω», αναφέρει στο fastcompany.gr.

 

Διαβάστε επίσης:

Oprah Winfrey: Από τα όρια της φτώχειας στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους

Emily Weiss: Πώς ίδρυσε την Glossier, την αγαπημένη εταιρεία των social media

Amanda Holden: Η επιχειρηματίας που διδάσκει στις γυναίκες τα μυστικά των επενδύσεων