SUCCESS STORIES

Αυτές είναι οι 4 ισχυρότερες κυρίες των επιχειρήσεων

Κάποτε, ο χώρος των επιχειρήσεων ήταν καθαρά ανδροκρατούμενος. Σήμερα, βλέπουμε πανίσχυρες γυναίκες να κυριαρχούν χάρη στην εργατικότητα και το πάθος τους για επιτυχία. Μπορεί να μην επικρατεί ακόμη η ισότητα, όμως προχωράμε σταθερά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παρακάτω, βρίσκονται οι γυναίκες που έχουν κατακτήσει την κορυφή – κι εκεί είναι αποφασισμένες να παραμείνουν.

Indra Nooyi, πρώην CEO της PepsiCo

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Indra K. Nooyi (@indranooyi) στις


Έγινε μέλος της οικογένειας της PepsiCo το 1994 και, δώδεκα χρόνια αργότερα, κατέκτησε τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου. Κατάφερε να επεκτείνει την επιχείρηση, αγοράζοντας την Tropicana – έχοντας, δηλαδή, στα χέρια της το 44% του εμπορίου χυμών φρούτων ολόκληρης της χώρας – και την Quacker. Επιπλέον, οδήγησε την εταιρεία σε μία πιο υγιεινή πλευρά, περιορίζοντας τη ζάχαρη στα αναψυκτικά και τα σνακ.

Ήταν μία από τις 50 σημαντικότερες γυναίκες του Wall Street Journal για το 2007 και το 2008, ενώ το 2010 έγινε η 6η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου για το περιοδικό Fortune. Μέχρι το 2015, βρισκόταν στη 2η θέση.

Virginia Rometty, CEO της ΙΒΜ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη egymasry.com (@egymasry500) στις


Παρότι ο χώρος της τεχνολογίας τείνει να απωθεί τις γυναίκες, η Rometty αποφάσισε να καταρρίψει τα στερεότυπα και να τον κατακτήσει. Σ’ εκείνη οφείλεται η άνθιση της ΙΒΜ τη δεκαετία του 2000, οργανώνοντας το σχέδιο για την ανάπτυξή της. Έγινε Οικονομική Διευθύντρια το 2007 και συνέχισε ως Διευθύνουσα Σύμβουλος. Συνεργάστηκε με κολοσσούς όπως η Apple και το Twitter, ενώ σήμερα επικεντρώνεται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και του κβαντικού προγραμματισμού.

Sharon White, Διευθύντρια της John Lewis Partnership

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #ThisMuchIKnow (@thismuchiknow.news) στις


Σύμφωνα με το The Voice είναι η 7η ισχυρότερη μαύρη γυναίκα της Μεγάλης Βρετανίας. Εργάστηκε για την κυβέρνηση των Tony Blair, Gordon Brown και David Cameron, οργανώνοντας το σχέδιο διαχείρισης της οικονομικής κρίσης του 2008.

Έγινε η πρώτη έγχρωμη και δεύτερη γυναίκα γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών. Εκτός από τη διεύθυνση της John Lewis Partnership, τα ετήσια έσοδα της οποίας αγγίζουν τα 10 δις, ασχολείται με την Ofcom, ως CEO.

Sadaf Monajemi, ιδρύτρια  και CEO της See-Mode Technologies

πηγή: See-Mode

Προσπαθώντας να ηγηθεί στο χώρο της καινοτομίας στην ιατρική, η Sadaf Monajemi από την Αυστραλία είναι ένα από τα πιο «φρέσκα» πρόσωπα των επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, χρηματοδοτεί μία startup εταιρεία που βοηθά γιατρούς και νοσηλευτές να προβλέψουν τα εμφράγματα των ασθενών.

Ίδρυσε τη See-Mode Technologies προκειμένου να προωθήσει την ιατρική έρευνα με καινοτόμες, απόλυτα πρωτοπόρες μεθόδους. Η ίδια, έχει διδακτορικό στις ιατρικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης και αναμένεται να ταράξει την ηρεμία του τομέα της στα επόμενα χρόνια.

 

Διαβάστε επίσης:

Oprah Winfrey: Από τα όρια της φτώχειας στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους

Laurene Powell Jobs: H δισεκατομμυριούχος που είναι αποφασισμένη να αλλάξει τον κόσμο

Οι γυναίκες που διαπρέπουν στον τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης