SUCCESS STORIES

«The Fab Five»: Οι γυναίκες που οδηγούν μπροστά την Disney World

«The Fab Five»: Οι γυναίκες που οδηγούν μπροστά την Disney World

Στον κόσμο της Disney, γράφεται ιστορία. Κι όχι εξαιτίας των παραμυθιών, αλλά χάρη στις δυναμικές leaders που ανέλαβαν τα ηνία της. Είναι η πρώτη φορά που και τα τέσσερα θεματικά πάρκα του Disney World διοικούνται από γυναίκες – το ίδιο και η ομάδα που ασχολείται με το web security.

Οι Αντιπρόεδροι Τζάκι Σουίσερ, Καρτίκα Ροντρίγκεζ, Μελίσα Βαλικέτ και Σάρα Ράιλς βρίσκονται πίσω από τη μαγεία των θεματικών πάρκων. Μαζί τους, η Λίντα Ριντ – η Αντιπρόεδρος Ασφαλείας, η οποία προστατεύει τα πάρκα και τα θέρετρα καθημερινά. Γνωστές ως «Fab Five», ενθαρρύνουν κάθε γυναίκα και κορίτσι να κυνηγήσει τα όνειρά της. Ας τις γνωρίσουμε.

Τζάκι Σουίσερ

πηγή: LinkedIn

Έχοντας περάσει δεκαπέντε χρόνια στα στούντιο του ομίλου Disney στο Χόλιγουντ, ο ρόλος της ήταν καθοριστικός στην επιβίωση από το χάος που προκάλεσε η πανδημία. Η Τζάκι Σουίσερ έστρεψε την προσοχή της στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αποδοχής και συμπερίληψης για την ομάδα της, ενώ προτεραιότητά της έγινε η έκφραση κάθε άποψης – ακόμη κι εκείνων που απείχαν έτη φωτός από τις δικές της.

«Θεωρώ πως είναι σημαντικό να μαθαίνω από τις γυναίκες (και τους άνδρες) που δε μου μοιάζουν ή που διαφωνούν», έχει αναφέρει στο blog της Disney.

Η Σουίσερ πιστεύει πως οι γυναίκες έχουν μάθει να αμφισβητούν τις δυνατότητές τους. Αυτός είναι και ο λόγος που ενθαρρύνει κάθε υφιστάμενή της να πιστέψει στον εαυτό της. Γιατί μόνο όταν αναγνωρίσουμε την πραγματική μας αξία, θα αγγίξουμε το όριο των δυνατοτήτων μας.

Καρτίκα Ροντρίγκεζ

πηγή: LinkedIn

Μετά από πέντε χρόνια στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του EPCOT Operations, η Καρτίκα Ροντρίγκεζ έγραψε ιστορία ως η πρώτη Μαύρη Αντιπρόεδρος και επικεφαλής θεματικού πάρκου της Disney World.

Εργάζεται στον όμιλο εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια, ενώ πάντα θαύμαζε τον αριθμό των γυναικών που βρίσκονταν σε υψηλά ιστάμενες θέσεις. Βλέποντάς τες, πίστευε πως κι εκείνη, κάποια μέρα, θα μπορούσε να φτάσει εκεί που ονειρευόταν. Τελικά, έγινε η leader που ήλπιζε κι ενθαρρύνει κάθε εργαζόμενη εκεί έξω να ωθεί τις συναδέλφους της στο επόμενο βήμα. «Το να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου σε γεμίζει δύναμη και, όταν γίνεσαι μέντορας κάποιου, σίγουρα κι εσύ με τη σειρά σου, θα μάθεις πράγματα», τονίζει.

Μελίσα Βαλικέτ

πηγή: LinkedIn

Η Μελίσα Βαλικέτ πέρασε μία εξαετία ως επικεφαλής της EPCOT Operations και πλέον είναι η διευθύντρια του Magic Kingdom Park. Μπήκε στην «οικογένεια» της Disney πριν από 25 χρόνια, ξεκίνησε από το μηδέν και εργάστηκε σκληρά μέχρι να κατακτήσει τον τελικό της στόχο.

Πέρασε πολύ καιρό προσπαθώντας να μοιάσει στους ισχυρούς άνδρες του ομίλου, μιμούταν τις κινήσεις τους, έκανε ακόμη και τη φωνή της να ακούγεται πιο μπάσα ενώ μιλούσε δυνατότερα. Έμαθε, όμως, πως καθένας μπορεί να επιβληθεί, με το δικό του τρόπο. Πλέον, «αγκαλιάζει» τον εαυτό της, αισθάνεται άνετα και καταφέρνει να ηγηθεί. Λειτουργεί ως μέντορας νέων γυναικών και τις συμβουλεύει να λειτουργούν με ταπεινότητα. «Να χτίζετε ισχυρές σχέσεις και, με κάθε ευκαιρία, στοχεύστε υψηλότερα», δηλώνει.

Σάρα Ράιλς

πηγή: LinkedIn

Η Σάρα Ράιλς έχει περάσει από πολλές ηγετικές θέσεις στην Disney. Έχει υπάρξει επικεφαλής μηχανολογίας, επιχειρηματικότητας και λειτουργική διευθύντρια, ενώ υπήρξε περίοδος στην οποία βρισκόταν στο ίδιο γραφείο με τις Τζάκι Σουίσερ, Καρτίκα Ροντρίγκεζ και Μελίσα Βαλικέτ. Τώρα, μαζί, βρίσκονται στους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας τους.

Χάρη στις γυναίκες της ζωής της, κατάφερε να κοιτά μόνο μπροστά και να δίνει τον καλύτερό της εαυτό, όταν έρχεται η ώρα να εξυπηρετήσει τους άλλους. Ηγείται με την καρδιά κι όχι με το μυαλό – αυτός είναι και ο λόγος που διαρκώς εξελίσσεται κι αποτελεί πηγή έμπνευσης για την ομάδα της.

Λίντα Ριντ

πηγή: Disney

Η επικεφαλής Web Security του Walt Disney World απασχολείται σε έναν κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο. Γνωρίζοντας πως αποτελεί πρότυπο για όλες εκείνες που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο τομέα και διστάζουν, τονίζει με κάθε ευκαιρία πως το φύλο δε θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο. Καθένας δικαιούται να κατακτήσει τους στόχους του και να κυνηγήσει το όνειρό του, όποιο κι αν είναι αυτό.

Οι γυναίκες πλέον είναι παντοδύναμες, όμως συνεχίζουν να σπάνε τη γυάλινη οροφή και να καταρρίπτουν στερεότυπα που, δυστυχώς, η κοινωνία μας διατηρεί.

«Μην αφήσεις κανέναν να σου πει τι είναι πιθανό και τι όχι. Αν μπορείς να φανταστείς το στόχο σου, μην τολμήσεις να τον εγκαταλείψεις ποτέ», συμβουλεύει.

 

Διαβάστε επίσης:

4 γυναίκες που κάνουν την επανάσταση στη βιομηχανία της κάνναβης

Οι 10 πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο για το 2021

Μαρία Συρεγγέλα: Δεν πρέπει να υπάρχει δίλημμα για τις γυναίκες. Και καριέρα και οικογένεια

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση