ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Βούλα Ζυγούρη: Η Ομοσπονδία Πάλης όχι απλώς γνώριζε, αλλά κάλυπτε περιστατικά βιασμών και παρενοχλήσεων

Βούλα Ζυγούρη: Η Ομοσπονδία Πάλης όχι απλώς γνώριζε, αλλά κάλυπτε περιστατικά βιασμών και παρενοχλήσεων

Η Ολυμπιονίκης Πάλης Βούλα Ζυγούρη μίλησε για το πιο «σκοτεινό» πρόσωπο του αθλητισμού. Σε συνέντευξή της στο tvxs αποκάλυψε πως η Ομοσπονδία όχι απλώς γνώριζε, αλλά κάλυπτε περιστατικά βιασμών και παρενοχλήσεων. Κι όταν η ίδια προσπάθησε να κάνει κάτι ώστε ο χώρος να γίνει ασφαλέστερος, δέχθηκε απειλές κι εκβιασμούς.

«Επέμεινα να καταθέτω στοιχεία σχετικά με την κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Πάλης, τα ντοπαρίσματα… επέμενα να ζητώ ποινικό μητρώο του προπονητή ο οποίος καταδικάστηκε αργότερα για βιασμό αθλήτριας και ποια ήταν η απάντηση; Να βρίσκω ψόφιες γάτες μέσα στο σπίτι μου, δίπλα στον ανάπηρο αδελφό μου και σπασμένο το αυτοκίνητο μου, με ακτινογραφίες από σπασμένες κλείδες και θώρακα», ανέφερε.

Όταν κατήγγειλε συγκεκριμένο άνδρα, την κατηγόρησαν πως τον διέβαλε. Ο ίδιος άνδρας πήγε αργότερα στη σχολή προπονητών κι έγινε μαθητής της. Η Βούλα Ζυγούρη, επειδή γνώριζε τι συνέβαινε, ζήτησε να δει το ποινικό του μητρώο. Επέμεναν να τον δεχθεί έτσι κι αλλιώς, οπότε εκείνη έκανε αίτηση για έλεγχο στο σωματείο. Τελικά, εκείνος δεν πήρε ποτέ άδεια άσκησης επαγγέλματος – αυτό, φυσικά, δεν τον εμπόδισε κι εργάστηκε κανονικά, αναρτώντας μάλιστα φωτογραφία που συνόδευε τα παιδιά με καρτέλα προπονητή.

«Όχι, δεν είχε νόμιμη άδεια. Αυτοί οι άνθρωποι, που συγκαλύπτουν κακοποιήσεις, που επιβάλλουν προπονητές χωρίς να έχουν άδεια,  είναι ακόμα στη διοίκηση της Ομοσπονδίας και θέλουν να μας πείσει το υπουργείο, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Κι όμως, η Ολυμπιονίκης δεν πτοήθηκε. Κι εκείνος ο άνθρωπος καταδικάστηκε για βιασμό. Σήμερα, είναι αποφασισμένη να εξυγιάνει το χώρο, καθώς όπως δήλωσε, αγαπάει τη δουλειά της.

«Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη για αυτά τα παιδιά. Κάνω επίδειξη του αθλήματος στα σχολεία. Είχα τεράστιο πρόβλημα να πηγαίνω στον Μαραθώνα που είναι αυτός ο σύλλογος του καταδικασμένου για βιασμό και να πω στα παιδιά, ελάτε στην πάλη.  Δεν μπορούσα να στέλνω τα παιδιά εκεί. Όταν καταδικάστηκε, κατάλαβαν όλοι εκεί γιατί δεν τους ενθάρρυνα να στείλουν τα παιδιά τους».

 

Διαβάστε επίσης:

Σοφία Μπεκατώρου: Μίλησα τώρα γιατί άκουσα ότι ο παράγοντας αποπλανεί παιδιά – Ούσα μητέρα ένιωσα ότι έχω μεγάλη ευθύνη

Ξέσπασε το ελληνικό #MeToo: Μετά την Μπεκατώρου, οι αθλήτριες σπάνε τη σιωπή τους

Σεξουαλική κακοποίηση στον αθλητισμό: Υποθέσεις που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση