BEAUTY

Sephora «Good For»: Λανσάρει 4 ετικέτες οικολογικής υπευθυνότητας για τα προϊόντα

Πηγή φωτογραφίας Instagram @wearesephora

Η βιωσιμότητα δεν αφορά μόνο τις πρακτικές και τις επιδιώξεις στο χώρο της μόδας. Πλέον είναι μέρος και της βιομηχανίας της ομορφιάς, η οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού. Ένα προϊόν δεν χρειάζεται απλά να είναι αποτελεσματικό, πρέπει να τηρεί και κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις αναφορικά με τα συστατικά, τη σύνθεση και τη συσκευασία του. Στο μυαλό των καταναλωτών βρίσκονται ερωτήματα όπως «Είναι η σύνθεση του vegan ή βιολογική;», «Είναι τα συστατικά φυσικά;», «Είναι ανακυκλώσιμες και βιώσιμες οι συσκευασίες των προϊόντων;». Κάπως έτσι, για να διευκολύνει το κοινό, το beauty retailing brand Sephora αποφάσισε να λανσάρει 4 ετικέτες για τα προϊόντα που πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια οικολογικής υπευθυνότητας.

Οι ετικέτες προστέθηκαν το Σεπτέμβριο στον ιστότοπο του www.sephora.gr και έχουν στόχο να βοηθήσουν τους επισκέπτες να βρουν τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Αυτές είναι οι ακόλουθες:

-Good for you: Συνθέσεις με minimum 90% συστατικά φυσικής προέλευσης.

-Good for a better planet: Οικολογική συσκευασία και/ή συστατικά από βιώσιμες πηγές.

-Good for vegan: Προϊόντα vegan friendly, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.

-Good for recycling: Προϊόντα που μπορούν να ανακυκλωθούν στους ειδικούς κάδους στα καταστήματα.

View this post on Instagram

Ο κόσμος της Ομορφιάς αλλάζει. Στη Sephora πιστεύουμε στην ομορφιά που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες. Που καινοτομεί, Που επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της κάθε μέρα. Δέσμευσή μας, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανταποκριθούμε με πλήρη διαφάνεια σε κάθε ανάγκη σας στο μακιγιάζ, την φροντίδα της επιδερμίδας, τα αρώματα. Με τις νέες μας “GOOD FOR” επιλογές, θα ανακαλύψετε εκατοντάδες προϊόντα που είναι Good For you. Good for a better planet. Good for vegan. #sephoragreece #sephoragoodfor

A post shared by SEPHORA GREECE (@sephora_greece) on

Ανάμεσα στα προϊόντα που κατατάσσονται σε αυτές τις ετικέτες θα βρείτε και εκείνα του ίδιου του brand, που ανήκουν στη συλλογή «Sephora Collection».  Το brand εδώ και 12 χρόνια έχει επιλέξει να ακολουθήσει μία πιο βιώσιμη πορεία. Μέχρι το τέλος του 2020, τα περισσότερα από τα προϊόντα της «Sephora Collection» και τα νέα foundation θα βασίζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% σε φυσικά συστατικά. Έμφαση δίνεται στην επιλογή των πρώτων υλών, καθώς το brand θέλει να μην υπάρχει ίχνος από συστατικά ζωικής προέλευσης, σε όλα τα προϊόντα του, μέχρι το 2025. Μάλιστα, όλες οι νέες συσκευασίες του θα είναι πιο ελαφριές και με όσο λιγότερο πλαστικό γίνεται, ενώ δεσμεύεται όλα τα πλαστικά από πετροχημικά συστατικά να αποσυρθούν μέχρι το 2025. Απόλυτη προτεραιότητα θα δοθεί στη χρήση πλαστικού που ανακυκλώνεται ή είναι φυτικής προέλευσης.

Πηγή φωτογραφίας ww.sephora.gr

Μερικά παραδείγματα των επιτευγμάτων του είναι το λανσάρισμα των Lipstories το 2018, τα πρώτα κραγιόν χωρίς μαγνήτη, με οικολογική συσκευασία από χαρτόνι προερχόμενο από βιώσιμη δασοπονία. Παράλληλα, οι σειρές των πινέλων μακιγιάζ  ανασχεδιάστηκαν, καθώς άλλαξε η συσκευασία τους από πλαστική σε χαρτί βιώσιμης δασοπονίας, ενώ και τα μελάνια ήταν φυτικής προέλευσης. Ακόμα, τα πλαστικά φιλμ που χρησιμοποιούνταν για να ξεδιπλώνονται οι υφασμάτινες μάσκες αφαιρέθηκαν από τη συσκευασία με στόχο να μειωθεί πλαστικό κατά 20% και κατ’ επέκταση να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα κατά 32 τόνους. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα μπουκάλια των serum προσώπου είναι πλέον από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ στα προϊόντα φροντίδας χειλιών το πλαστικό έχει μειωθεί (7,5 τόνους) και το αλουμίνιο έχει αφαιρεθεί από το tube (5,5 τόνους).

Πηγή φωτογραφίας ww.sephora.gr

Αυτές οι πρωτοβουλίες με γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον επεκτείνονται πέρα από τα προϊόντα. Εδώ και αρκετούς μήνες, όλες οι υπηρεσίες της «Sephora Collection» υιοθετούν νέες πρακτικές με στόχο να μειωθεί η σπατάλη των φυσικών πόρων όσον αφορά στις προθήκες των καταστημάτων, τα υλικά marketing και εκπαίδευσης, να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βελτιστοποιώντας κυρίως την αλυσίδα των logistics και να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη στήριξη σε πληθυσμιακές ομάδες που βρίσκονται σε ανάγκη.

 

Διαβάστε επίσης:

Ντεμακιγιάζ: Έτσι θα αφαιρέσετε γρήγορα και αποτελεσματικά κάθε ίχνος makeup

Make up hacks: Έτσι θα αποκτήσετε νεανική όψη

Δοκιμάστε το πιο φθινοπωρινό χρώμα στα νύχια σας

 

Aκολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση