ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσετε τις γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες, είναι ένα τρόφιμο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στη χώρα μας.

Τα θρεπτικά τους συστατικά δρουν προληπτικά κατά του διαβήτη, ενώ μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι εξαιρετικά θρεπτικές, πλούσιες σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο και πρωτεΐνες.

Δείτε παρακάτω 4 εύκολες και νόστιμες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Ζαχαρωμένες γλυκοπατάτες

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε ½ φλιτζάνι βούτυρο, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη, ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας βανίλια. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε 2-3 γλυκοπατάτες και προσθέστε τες στο μπολ. Καλύψτε τες με το αυτό το μίγμα και μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Πατάτες με ελαιόλαδο

Ξεφλουδίστε και κόψτε 3-4 γλυκοπατάτες σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε τες με λίγη σκόνη τσίλι, καγιέν, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πάπρικα. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό προς καφέ χρώμα. Σερβίρετε τες ζεστές.

Ψητές γλυκοπατάτες

Προθερμάνετε το φούρνο. Τοποθετήστε 2-3 αποφλοιωμένες και κομμένες κυδωνάτα γλυκοπατάτες σε ένα ταψί. Ρίξτε ελάχιστο λάδι από πάνω και μετά αρκετό αλατοπίπερο. Ψήστε για 30 λεπτά στους 220 και σερβίρετε τες ζεστές.

Μπράουνις γλυκοπατάτας

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη, ½ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο και κρατήστε τα στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας βανίλια, 3 αυγά, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ.

Προσθέστε λίγο αλάτι και ανακατέψτε τα όλα τα συστατικά μεταξύ τους. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα σε αυτό και ρίξτε τη σε ένα ταψί. Ψήστε για 25 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κόψετε και τι να αυξήσετε στη διατροφή σας για να προλάβετε τη γήρανση του δέρματος

Λεμόνι: Το ισχυρό φάρμακο της φύσης

Μανταρίνια: Οι λόγοι που αξίζουν μια σημαντική θέση στη διατροφή μας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση