ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 τρόφιμα που βοηθούν να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Το λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς, αποβάλλεται δυσκολότερα σε σχέση με άλλα σημεία, όμως δεν είναι ακατόρθωτο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι σαφώς μία υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με αερόβια γυμναστική. Οποιοδήποτε άλλο «τέχνασμα», ενδεχομένως να μη φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ή να είναι κάτι παροδικό, που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα θα το επαναφέρει.

Γι’ αυτό και είναι καλύτερο να βασίζεστε σε μία καλά οργανωμένη διατροφή και ακόμα καλύτερα να ζητήσετε τη βοήθεια ενός διατροφολόγου για να σας δώσει ένα προσωποποιημένο διαιτολόγιο.

Είναι γνωστό ότι τα φυσικά τρόφιμα έχουν όλα κάποιες ξεχωριστές ιδιότητες που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Έτσι και αυτά που ακολουθούν, μπορούν να προσφέρουν μία επιπλέον βοήθεια στη συλλογική σας προσπάθεια να καταπολεμήσετε το περιττό λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

Στο σημείο αυτό γίνεται σαφές, ότι από μόνα τους δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι αν δεν τηρείτε γενικά έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Μαύρη σοκολάτα

Ίσως να φαίνεται παράξενο ότι η σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρος, όμως δεν είναι ψέμα. Σαφώς και δεν αφορά τις σοκολάτες γάλακτος, αλλά την ακατέργαστη μαύρη σοκολάτα. Μια μελέτη του 2005 που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν μαύρη σοκολάτα παρουσίασαν υψηλότερη ευαισθησία στην ινσουλίνη σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν ίσες ποσότητες λευκής σοκολάτας.

Photo by FOODISM360 on Unsplash

Κεράσια

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Michigan το 2007, έδειξε ότι οι αρουραίοι που τρέφονταν με μικρές ποσότητες από κεράσι έχασαν το 17% του λίπους της κοιλιάς τους σε μόλις τρεις μήνες.

Ξίδι

Άτομα που κατανάλωναν μια ένωση οξικού οξέος που βρέθηκε στο ξύδι, σε συνδυασμό με τρόφιμα που περιείχαν υγιή λιπαρά, ανέπτυξαν λιγότερο σωματικό λίπος, από εκείνους που δεν το έκαναν, σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 στο περιοδικό Bioscience, Biotechnology and Biochemistry.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά, που το καθιστούν κορυφαία επιλογή για πολλούς λάτρεις του ευ ζην. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του Journal of Nutrition του 2009 διαπίστωσε ότι οι κατεχίνες που περιέχονται μέσα σε αυτό, έχουν την ιδιότητα να επιταχύνουν το μεταβολικό ρυθμό του σώματος προωθώντας την απώλεια λίπους , ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να τρώτε μεγάλες μερίδες και να συνεχίσετε να χάνετε βάρος

Πώς να χάσετε βάρος με γυμναστική σύμφωνα με το σχήμα του σώματος σας

To παγωτό σοκολάτας που προσφέρει λίγες θερμίδες και χαρίζει λαμπερό δέρμα

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση