ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 εναλλακτικές συνταγές για να τρώτε περισσότερο σπανάκι

Photo by Amanda Frank on Unsplash

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, που όσο υγιεινά είναι, τόσο μερικοί δεν τα τρώνε εξαιτίας της γεύσης τους. Ένα από αυτά είναι το σπανάκι, το οποίο αν και περιέχει άφθονα θρεπτικά, όπως το σίδηρο, δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφεύγουν να το φάνε είτε ωμό είτε μαγειρεμένο,  γιατί τους αφήνει μία δυσάρεστη αίσθηση στον ουρανίσκο.

Ωστόσο, είναι ένα υπέροχο συστατικό για το μαγείρεμα, καθώς έχει πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά. Εκτός από πολλά οφέλη για την υγεία, προσθέτει επίσης χρώμα στο πιάτο σας.

Σε περίπτωση που ανήκετε και εσείς στην κατηγορία όσων αποφεύγουν την κατανάλωση του, σκεφτείτε να δοκιμάσετε τους παρακάτω διαφορετικούς τρόπους στην παρασκευή και το μαγείρεμα του, που ενδεχομένως θα σας κάνουν να αλλάξετε την μέχρι τώρα γνώμη που είχατε, για το θαυμάσιο αυτό λαχανικό.

Ακολουθούν 6 συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε από τώρα:

Τραγανή σαλάτα με σπανάκι

Επιλέξτε για τη σαλάτα αυτή, baby φύλλα από σπανάκι και αναμίξτε τα με άλλα πράσινα λαχανικά, όπως μαρούλι και ρόκα. Μπορείτε να προσθέσετε ντοματίνια, καρέ από αγγούρι, τριμμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλο, flakes παρμεζάνας και να ολοκληρώσετε με σάλτσα vinegrete. Οι γεύσεις που προστίθενται είναι αρκετές, επομένως δύσκολα θα αντιληφθείτε τη δική του.

Αλμυρό puncake με σπανάκι

Στην κλασσική συνταγή του puncake, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης και να προσθέσετε ψιλοκομμένο σπανάκι και τριμμένο ανθότερο και ελάχιστη φέτα. Είναι μία πιο υγιεινή και θρεπτική επιλογή, που θα σας προσφέρει μία ικανοποιητική ποσότητα σιδήρου.

Ραβιόλια με σπανάκι

Τα ραβιόλια με γέμιση σπανάκι κα τυρί, μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στο super market, είτε φρέσκα στα ψυγεία, είτε αποξηραμένα στα ράφια με τα μακαρόνια.  Συνοδεύστε τα με σάλτσα παρμεζάνας αλφρέντο. Αυτό είναι ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς στη γεύση. Για να το κάνετε ακόμα πιο υγιεινό, ρίξτε μερικά ψιλοκομμένα λαχανικά στη σάλτσα.

Σούπα λαχανικών με σπανάκι

Εν όψει φθινοπώρου, που έρχεται νέο κύμα με λοιμώξεις, μία σούπα λαχανικών με σπανάκι, είναι ό,τι καλύτερρο μπορείτε να προσφέρετε στην άμυνα του οργανισμού σας. Επίσης, όσο λιγότερο λάδι και λιπαρά χρησιμοποιήσετε, θα έχετε φτιάξει ένα δυνατό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό. Μπορείτε να συνδυάσετε με καρότο, σέλινο, κολοκύθια και πατάτες.

Κρεμώδες σπανάκι

Μαγειρέψτε το σε ένα τηγάνι με τυρί cottage μέχρι να δημιουργηθεί μία δεμένη και κρεμώδης σάλτσα. Το πιάτο αυτό μπορείτε να το απολαύσετε μαζί με ένα φιλέτο από κορόπουλο, να το συνδυάσετε με ρύζι ή πατάτες, ή σαν dip με τραγανές τορτίγιες.

Σπανάκι Smoothie

Αυτό το smoothie ενισχύεται με ενέργεια και υγιή θρεπτικά συστατικά. Συσκευάζεται με φρούτα και λαχανικά όπως μήλα, ανανάς και μπανάνες. Επιλέγοντας το επωφελείστε από  έναν υπέροχο συνδυασμό πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων σε κάθε γουλιά που πίνετε.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι βασικές αρχές της «πράσινης» διατροφής

Πόσο σίγουρο είναι ότι τα φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην απώλεια κιλών

Με ποια φρούτα μπορείτε να αντικαταστήσετε την προσθήκη ζάχαρης στο φαγητό

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση