ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί ο μαύρος καφές είναι ιδανικός για απώλεια βάρους;

καφές
Photo by Brigitte Tohm on Unsplash

Ο μαύρος καφές είναι το απόλυτο ποτό για τους λάτρεις του είδους του. Εκτός από εθιστικός και νόστιμος, είναι επίσης ευεργετικός για την υγεία, καθώς περιέχει ένα μεγάλο πλήθος σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Είναι ένα στιγμιαίο ενισχυτικό ενέργειας και λέγεται ότι δρα στην πρόληψη διάφορων ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Εκτός από όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικός για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην καύση του λίπους. Για να αποκομίσετε όμως τα οφέλη και να φτάσετε σε συνδυασμό με την υπόλοιπη διατροφή στο επιθυμητό βάρος, συνιστάται να καταναλώνετε τον μαύρο καφέ χωρίς άλλα πρόσθετα όπως ζάχαρη, γάλα, ή σαντιγί.

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί ακόμη λόγοι για τους οποίους ο μαύρος καφές θεωρείται το τέλειο ρόφημα για την απώλεια βάρους:

Περιέχει χλωρογονικό οξύ

Ο μαύρος καφές αποτελείται από χλωρογενικό οξύ, το οποίο επιταχύνει τη διαδικασία απώλειας βάρους. Μειώνει σημαντικά την παραγωγή γλυκόζης στο σώμα. Περιέχει επίσης διάφορα αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Photo by Adrianna Calvo from Pexels

Καφεΐνη

Η παρουσία καφεΐνης στον μαύρο καφέ, δρα ως ενισχυτικό ενέργειας και βελτιώνει το μεταβολισμό. Επομένως, σας κάνει να αισθάνεστε πιο δραστήριοι και να κινείστε περισσότερο με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες. Αυξάνοντας την ενέργεια σας, ο μαύρος καφές κρατά επίσης τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σε έλεγχο.

Περιορίζει σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα της πείνας

Ο μαύρος καφές βελτιώνει και επιταχύνει τις μεταβολικές διεργασίες που έχουν ως αποτέλεσμα την καταστολή της πείνας και τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Δρα στην ορμόνη γνωστή ως Peptide YY ,που καταστέλλει την όρεξη.

Μειώνει την κατακράτηση υγρών στο σώμα

Μερικοί άνθρωποι κερδίζουν βάρος λόγω της κατακράτησης υγρών στο σώμα τους. Η κατανάλωση μαύρου καφέ προκαλεί αυξημένη ούρηση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε σημαντική μείωση της περιεκτικότητας σε νερό.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κόψετε και τι να αυξήσετε στη διατροφή σας για να προλάβετε τη γήρανση του δέρματος

Λεμόνι: Το ισχυρό φάρμακο της φύσης

Μανταρίνια: Οι λόγοι που αξίζουν μια σημαντική θέση στη διατροφή μας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση