ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί θεωρούνται διεγερτικά τα αφροδισιακά τρόφιμα;

Photo by Stephanie Studer on Unsplash

Αφροδισιακά λέγονται τα τρόφιμα που θεωρούνται ότι ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία ενός ατόμου. Αν και αυτό δεν έχει αποδειχθεί απόλυτα, από την αρχαιότητα κιόλας, η θεωρία αυτή ίσχυε σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

Οι λόγοι για τους οποίους ορισμένα τρόφιμα θεωρούνται ότι ενισχύουν τη σεξουαλική παρόρμηση ενός ατόμου, οφείλονται στο είδος των ενζύμων που παράγουν αυτά τα τρόφιμα μέσα στον οργανισμό, αφού καταναλωθούν.

Για παράδειγμα, τα όστρακα, θεωρούνται αφροδισιακά. Παρατηρήθηκε ότι το ανθρώπινο σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, που προκαλούν το σώμα να φτάσει στο στάδιο της ευφορίας. Οι ουσίες αυτές, προκαλούν μια αίσθηση καλής και ενεργητικής λειτουργίας, κάνοντας ένα άτομο πιο ευτυχισμένο βοηθώντας το να επιδοθεί καλύτερα στην σεξουαλική πράξη.

Ο βασιλικός, είναι ένα άλλο βότανο που θεωρείται ότι ενισχύει την επιθυμία ενός άνδρα να ενεργήσει καλύτερα.

Μερικά από τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν αφροδισιακές ιδιότητες.

Πολλά φρούτα και λαχανικά θεωρούνται ότι έχουν αφροδισιακές ιδιότητες. Ωστόσο, οι λόγοι μπορεί να θεωρούνται έτσι μπορεί να διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Επίσης, φρούτα όπως η μπανάνα και το αβοκάντο, είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων και υγιών λιπαρών, τα οποία είναι και τα δύο απαραίτητα για να βοηθήσουν στην καλύτερη σεξουαλική απόδοση.

Τρόφιμα όπως η σοκολάτα επίσης εντάσσονται στην κατηγορία των αφροδισιακών, καθώς θεωρείται ότι αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό, προκαλώντας και πάλι την αίσθηση της χαράς και ευφορίας.

Οφέλη από τα φυσικά αφροδισιακά τρόφιμα 

Ορισμένα φρούτα και τρόφιμα που συνηθίζουμε να κατανλώνουμε σε διαφορετικές εποχές τον χρόνο, είναι τα μάνγκο, οι φράουλες, τα ακτινίδια, τα μούρα, τα φραγκοστάφυλα κ.λπ. Όλα αυτά τα φρούτα και γενικά όσα τρόφιμα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και πολλά αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην παραγωγή πολλών θετικών ενεργειών στο σώμα. Επομένως ενισχύουν και τη σεξουαλική απόδοση ενός ατόμου.

Άλλα τρόφιμα που μπορούν να θεωρηθούν αφροδισιακά, είναι οι πιπεριές τσίλι και ιδίως οι κόκκινες. Επίσης οι καρύδες και οι μπανάνες, περιέχουν υγιή λιπαρά, τα οποία έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη σεξουαλική λίμπιντο. Επίσης περιέχουν αρκετούς υδατάνθρακες, οι οποίοι παρέχουν αρκετή θετική ενέργεια στο σώμα για να μπορέσει να ανταποκριθεί σεξουαλικά.

Ο χυμός ζαχαροκάλαμου εντάσσεται και αυτός στην κατηγορία των αφροσιακών τροφίμων,  για τις ιδιότητες του ως πηγή φυσικής ζάχαρης.

 

Διαβάστε επίσης:

4 τρόφιμα που μειώνουν το φούσκωμα

5 σημάδια ότι τρώτε πολύ ζάχαρη

6+1 λόγοι που οι μπανάνες είναι απαραίτητες στη διατροφή μας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση