ΔΙΑΤΡΟΦΗ

“Υγιεινό” junk food: Η νέα τάση της εστίασης εκτιμάται στα 43 δισεκατομμύρια δολάρια

Photo by Gerardo Marrufo on Unsplash

Η υγιεινή διατροφή, εκτός από το γεγονός ότι είναι ωφέλιμη, έχει γίνει “εργαλείο” μάρκετινγκ για πολλές μεγάλες εταιρείες προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Οι Αμερικανοί, εξακολουθούν να επιθυμούν τα ανθυγιεινά σνακ γι’ αυτό και πολλές εταιρείες στη βιομηχανία τροφίμων, επινοούν νέα συσκευασμένα είδη που παρασκευάζονται με ελάχιστα επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά, καθώς και σνακ που μιμούνται τη γεύση και την υφή των δημοφιλών πρόχειρων φαγητών, αλλά έχουν λιγότερες θερμίδες και τεχνητά συστατικά.

Οι καταναλωτές, αναζητούν καλύτερες εκδόσεις για τα αγαπημένα τους σνακ. Ορισμένοι θεωρούν ότι τα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη “vegan” και “χωρίς ζάχαρη” δεν έχουν τόσο καλή γεύση όσο αυτά που είναι γεμάτα με αλάτι, λίπος και ζάχαρη, έτσι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις στοχεύουν να επιτύχουν μια νέα ισορροπία μεταξύ των δύο.

Οι επιχειρήσεις σε αυτόν τον κλάδο αντιμετωπίζουν κοινά εμπόδια με εκείνα σε οποιονδήποτε τομέα συσκευασμένων τροφίμων, όπως η απόκτηση επαρκούς κεφαλαίου εκκίνησης για την κατασκευή και την ανάπτυξη προϊόντων, η εύρεση διανομέων, η διαχείριση του εφοδιασμού και η τήρηση του FDA και άλλων κανονισμών.

Ο ανταγωνισμός για μία θέση στα ράφια εθνικών αλυσίδων super market είναι εξίσου έντονος. Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί σνακ τροφίμων, οι οποίοι έχουν σταθερή θέση στην αγορά και είναι σε θέση να διατηρήσουν τις τιμές τους σε χαμηλά επίπεδα, διαφοροποιούν όλο και περισσότερο τις προσφορές τους με πιο υγιεινές επιλογές.

Στις ΗΠΑ προβλέπεται ότι η παραγωγή τροφίμων σνακ, είναι μια αναπτυσσόμενη κατηγορία που εκτιμήθηκε στα 43 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, σύμφωνα με την IBISWorld. Τα πιο υγιεινά σνακ οδηγούν μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης, καθώς οι millennial καταναλωτές, αυξάνουν τη ζήτηση για επιλογές σε τρόφιμα με λιγότερες θερμίδες, οργανικά και χωρίς γλουτένη.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο

5 τρόφιμα που τρώμε λάθος και δεν το καταλαβαίνουμε

Με ποια φρούτα μπορείτε να αντικαταστήσετε την προσθήκη ζάχαρης στο φαγητό

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση