ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Kαστανή ζάχαρη vs Ακατέργαστη ζάχαρη: Ποια είναι η πιο υγιεινή;

Photo by Eva Elijas from Pexels

Η ακατέργαστη και η μαύρη ζάχαρη θεωρούνται ότι είναι δύο πιο υγιεινές επιλογές σε σχέση με τη λευκή. Μεταξύ τους όμως έχουν κάποιες διαφορές παρά το γεγονός ότι συνηθίζουμε να συγχέουμε τα οφέλη τους.

Χρησιμοποιούνται ως συστατικά για να προσθέσουν γλυκύτητα στα γεύματα ή τα ροφήματα. Και οι δύο έχουν παρόμοια γεύση και παρόμοιο χρώμα. Οι διαφορές τους όμως, κάνουν κάθε συστατικό ξεχωριστό με τον δικό του τρόπο.

Η καστανή ζάχαρη είναι σίγουρα καλύτερη από τη λευκή ζάχαρη. Είναι όμως και από την ακατέργαστη;

Δείτε παρακάτω ποιο είδος είναι πιο υγιεινό:

-Η ακατέργαστη ζάχαρη, φτιάχνεται με διαφορετική διαδικασία και προσέγγιση. Ενώ, η καστανή ζάχαρη είναι ραφιναρισμένη και περιλαμβάνει επίσης φυγοκέντρηση, η ακατέργαστη θεωρείται vegan.

Αυτό δεν ισχύει για την καστανή αφού η επεξεργασία με κάρβουνο αποτελεί μέρος της διαδικασίας βελτίωσης της λευκής ζάχαρης.

-Η ακατέργαστη ζάχαρη, προέρχεται φυσικά από ζαχαροκάλαμο, αλλά μπορεί επίσης να παραχθεί και απόν το χυμό φοίνικα. Οι κρύσταλλοι ζάχαρης και η μελάσα που βρίσκονται ως κύρια συστατικά στην καστανή ζάχαρη προέρχονται από ζαχαροκάλαμο.

-Η ακατέργαστη ζάχαρη είναι σπάνια και πιοο ακριβή από την καστανή. Από την άλλη, η καστανή, χρησιμοποιείται πιο συχνά σε όλο τον κόσμο βοηθώντας τη ζαχαροπλαστική να «ανθίσει» ακόμα και στα πιο σπάνια μέρη.

-Η ακατέργαστη ζάχαρη δεν είναι τόσο γλυκιά όσο η μαύρη ζάχαρη και το χρώμα της μπορεί να κυμαίνεται από ανοιχτό καφε μέχρι και την πιο σκούρα απόχρωση του. Η καστανή ζάχαρη αποτελείται κατά κύριο λόγο από λευκή ζάχαρη αναμεμιγμένη με μελάσα.

Τελικά ποια είναι η πιο υγιεινή από τις δύο;

Η ακατέργαστη ζάχαρη θεωρείται πιο υγιεινή και χρησιμοποιείται από πολλούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και τους γυμναστές ως υποκατάστατο της λευκής ζάχαρης.

Βρίσκεται σε στερεή μορφή και πρέπει να χωριστεί σε κομμάτια εάν θέλετε να το προσθέσετε στα γεύματα. Ως εκ τούτου, η καστανή ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερη ποσότητα και δεν θα προσθέσει πάρα πολύ γλυκύτητα στα ποτά ή τα γεύματά σας.

Τέλος, η ακατέργαστη ζάχαρη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυθεντικό τρόφιμο για να προσθέσει μια γλυκιά γεύση στα πιάτα, ενώ η μαύρη ζάχαρη χρησιμεύει ως γλυκαντικό για όλες τις χρήσεις.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροφές είναι καλό να αποφεύγονται από άτομα με νεφρική νόσο

6 Tips για να φτιάχνετε πιο νόστιμα και υγιεινά smoothies

Πώς να φτιάξετε μία χορταστική αλλά όχι παχυντική σαλάτα;

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση