ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με ποια ασθένεια συνδέεται η υπερβολική κατανάλωση κρέατος

κρέας
Photo by Paul Hermann on Unsplash

Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος, μπορεί να οδηγήσει σε μία πολύ γνωστή ασθένεια, που όμως δεν είναι κάποια καρδιοπάθεια.

Τα προβλήματα στην καρδιά σαφώς και δεν αποκλείονται, όμως οι επιστήμονες έχουν βρει με ποια έχει ακόμα πιο άμεση σχέση – το παιδικό άσθμα.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό BMJ, ερευνητές  χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής για να εξετάσουν την υγεία και τη διατροφή 4.388 παιδιών από το 2003 έως το 2006. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων κρέατος εκτός των θαλασσινών σχετίζεται με αναπνευστικά προβλήματα σε παιδιά.

Συγκεκριμένα, εκείνα που ανέφεραν υψηλή κατανάλωση κρέατος, είχαν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν άσθμα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης Σόναλι Μπόουζ, από το νοσοκομείο Mount Sinai στην Νέα Υόρκη,τα αποτελέσματα δείχνουν μια σχέση μεταξύ ενός συστατικού που βρίσκεται συνήθως στα μαγειρεμένα κρέατα με το παιδικό άσθμα.

Το εν λόγω συστατικό είναι τα διαιτητικά προϊόντα τελικής γλυκοζυλίωσης (AGEs). Το Dietary AGEs, το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών των ΗΠΑ (NCBI) εξηγεί , ότι είναι επικίνδυνες τοξίνες που προέρχονται από το μαγείρεμα των τροφίμων σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η Μπόουζ προτείνει ότι η σχέση μεταξύ των τοξινών και της δυσκολίας στην αναπνοή στην παιδική ηλικία “μπορεί να εξηγήσει τον μηχανισμό, με τον οποίο τα κρέατα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των αεραγωγών.”

Το άσθμα είναι πιο επικίνδυνο τώρα από ποτέ, αφήνοντάς μας ευάλωτους απέναντι στον κορονοϊό. Τα μέχρι τώρα στοιχεία, δείχνουν ότι άτομα με άσθμα, συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνα που νόσησαν βαριά.

Διαβάστε επίσης:

Τα 6 απαραίτητα τρόφιμα για την υγεία αυτή την περίοδο

7 τρόφιμα για να χάσετε βάρος φυσικά χωρίς δίαιτα

Αυτά τα 5 τρόφιμα θα σας ανεβάσουν τη διάθεση μέσα στο χειμώνα

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση