ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να τρώτε υγιεινά με χαμηλό budget

υγιεινά
Photo by Polina Tankilevitch from Pexels

Πολλοί έχουν την πεποίθηση, ότι για να ακολουθεί κάποιος μια υγιεινή διατροφή, θα χρειαστεί να ξοδεύει πολλά χρήματα το μήνα.

Αυτό ισχύει κυρίως γιατί πολλές εταιρείες, έχουν αντιληφθεί αλλά και αξιοποιήσει τη μόδα του wellbeing, προωθώντας νέα εξεζητημένα προϊόντα και τρόφιμα που σχετίζονται με τη διατροφή.

Η αλήθεια είναι ότι όντως πολλά από αυτά είναι και θρεπτικά και κοστίζουν αρκετά. Από την άλλη μεριά, δεν είναι τα μοναδικά που μπορούν να σας προσφέρουν όλα όσα έχει ανάγκη το σώμα για να είναι υγιές.

Ακολουθούν 4 tips που μπορείτε να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε από τώρα, για να βελτιώσετε την υγεία σας, χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι σας:

Αγοράστε χύμα προϊόντα: Τρόφιμα όπως φασόλια, φακές, ρύζι, quinoa, βρώμη και ξηροί καρποί είναι όλα ευέλικτα, καθώς μπορείτε να τα αγοράσετε φθηνότερα χύμα, χωρίς να σας χαλάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κονσέρβες και κατεψυγμένα τρόφιμα: Πολύ συχνά, τα κονσερβοποιημένα ή κατεψυγμένα τρόφιμα έχουν τα ίδια θρεπτικά οφέλη με τα αντίστοιχα φρέσκα, ακόμη και αν δεν φαίνονται τόσο ελκυστικά. Τα κονσερβοποιημένα ψάρια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε κάποια επιπλέον πρωτεΐνη, ενώ τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα μούρα, αποτελούν μια εύκολη προσθήκη σε οποιαδήποτε συνταγή.

Κάντε έρευνα τιμών και ψωνίστε έξυπνα: Τα εποχιακά φρούτα, λαχανικά και ψάρια, είναι πολύ θρεπτικά και κοστίζουν πάντα λιγότερο επειδή βρίσκονται σε αφθονία.  Επίσης να έχετε κατά νου ότι είναι πάντα καλό να κάνετε μια έρευνα στις τιμές πριν ρίξετε κάτι στο καλάθι των αγορών σας.

Μάθετε να μαγειρεύετε γρήγορα και υγιεινά γεύματα: Όταν η κούραση σας καταβάλλει στο τέλος της ημέρας, είναι λογικό να καταφεύγετε στο γρήγορο φαγητό, αλλά η εύρεση εύκολων και γρήγορων συνταγών θα σας βοηθήσει να τρώτε πιο υγιεινά και να εξοικονομήσετε χρήματα. Μία γρήγορη ομελέτα ή σαλάτα, ίσως να είναι μια καλύτερη λύση από το delivery.

Ο περιορισμένος προϋπολογισμός δε σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσετε την υγιεινή διατροφή. Αντιθέτως μερικές φορές, στο μανάβικο θα βρείτε πιο φθηνά και θρεπτικά τρόφιμα σε σχέση με τα μεταποιημένα γεμάτα συντηρητικά προϊόντα.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κόψετε και τι να αυξήσετε στη διατροφή σας για να προλάβετε τη γήρανση του δέρματος

Λεμόνι: Το ισχυρό φάρμακο της φύσης

Μανταρίνια: Οι λόγοι που αξίζουν μια σημαντική θέση στη διατροφή μας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση