ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσο βοηθούν τα αυγά στην απώλεια βάρους

Photo by Laura Lauch on Unsplash

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, για να μειώσει το σωματικό του βάρος. Η προσπάθεια αυτή όμως θεωρείται επιτυχής, όταν η απώλεια των κιλών γίνεται σταδιακά μέσω της αλλαγής του τρόπου που αντιμετωπίζεται το φαγητό. Αυτό σημαίνει ότι όσο ακολουθείτε μία υγιεινή διατρόφη, θα μπορείτε να διατηρείστε σε ένα υγιές βάρος. Το γεγονός αυτό, είναι ζωτικής σημασίας, καθώς όταν βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο να νοσήσετε από οποιαδήποτε ασθένεια. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο, πόσο μάλλον όταν ο κύριος στόχος είναι η απώλεια κιλών. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε κάποια τρόφιμα στο διαιτολόγιο σας και να αποκλείσετε κάποια άλλα.

Ένα από τα τρόφιμα, που σίγουρα ο διατροφολόγος θα σας πει να προσθέσετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, είναι τα αυγά. Το αγαπημένο σε πολλούς τρόφιμο, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, που θεωρούνται απαραίτητες σε κάθε διατροφή απώλειας βάρους. Επιπλέον έχουν υψηλή βιολογική αξία, όπου το σώμα απορροφά στο 100%.

Τα βασικά θρεπτικά συστατικά στα αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, υγιεινών λιπαρών και πολλών βασικών βιταμινών και μετάλλων. Ένα μεγάλο, παρέχει περίπου 3,5 γραμμάρια πρωτεΐνης. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ενισχύει επίσης το μεταβολισμό και σας βοηθά με την προπόνηση.

Είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες, κάτι που δίνει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Δεδομένου ότι είναι τροφή με πυκνά θρεπτικά συστατικά, τα αυγά μπορούν να καταστέλλουν την όρεξη και να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πότε και πόσο πρέπει να φάτε;

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, καλό είναι να καταναλώνονται το πρωί, επειδή το πεπτικό σύστημα βρίσκεται σε καλύτερη λειτουργία. Το άλλο όφελος που σας προσφέρουν, είναι ότι βοηθούν τον οργανισμό να διατηρεί την ενέργεια του για όλη τη μέρα.

Μία ασφαλής ημερίσια ποσότητα για έναν ενήλικα, είναι η κατανάλωση ενός ολόκληρου αυγού την ημέρα, ή δύο ασπράδια αυγού την ημέρα. Μπορείτε να τα καταναλώσετε σε οποιαδήποτε μορφή, όπως ομελέτες, χτυπητά, μάτια, βραστά, με λαχανικά ή με μπαχαρικά.

Τα αυγά, χορηγούνται επίσης σε ασθενείς με χαμηλή περιεκτικότητα σε λευκωματίνη, καθώς τα ασπράδια αυγών είναι πλούσια σε αυτή την ουσία.

 

Διαβάστε επίσης:

Πόσο υγιεινά είναι τα αυγά;

Τι πρέπει να προσέξετε στο κοτόπουλο για να αποφύγετε μια τροφική δηλητηρίαση

H διατροφή βασισμένη στα λαχανικά βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση