ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πότε το σκόρδο μπορεί να γίνει βλαβερό για την υγεία;

πηγή: unsplash

Το σκόρδο χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη μεσογειακή διατροφή και στην ελληνική κουζίνα και λέγεται ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Παρόλα αυτά, μπορεί επίσης να έχει ορισμένες βλαβερές συνέπειες και να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Αποτελεί ένα τεράστιο μέρος της παραδοσιακής ιατρικής και έχει υψηλή θρεπτική αξία. Μπορεί να θεραπεύσει ορισμένες καταστάσεις όπως κοινό κρυολόγημα, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και άλλα παρόμοια προβλήματα.

Το σκόρδο είναι μέρος της καθημερινής μας διατροφής και γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τις παρενέργειες του σκόρδου μαζί με τα οφέλη για την υγεία του. Όλα τα φυσικά τρόφιμα είναι καλά, εφόσον καταναλώνονται με μέτρο και αυτός ο κανόνας ισχύει και για το σκόρδο.

Η υπέρμετρη κατανάλωση του, μπορεί να είναι επιβλαβής για τον οργανισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε τις συνέπειες ώστε να κάνετε το τρώτε σε τέτοιες ποσότητες που θα σας προσφέρουν μόνο τα θρεπτικά του συστατικά.

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Ακολουθούν ορισμένες παρενέργειες του σκόρδου για τις οποίες πρέπει να γνωρίζουμε όλοι.

1. Το σκόρδο περιέχει ορισμένα ένζυμα που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν εξανθήματα και φαγούρα. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να προστατεύετε τα χέρια με γάντια κατά τη διάρκεια που μαγειρεύετε με αυτό.

2. Η κατανάλωση υπερβολικού σκόρδου είναι η πηγή δυσάρεστης οσμής. Το σκόρδο μπορεί να κάνει το στόμα σας να μυρίζει άσχημα και να οδηγήσει σε κακή αναπνοή.

3. Περιέχει ορισμένες ενώσεις που μπορούν να επηρεάσουν το πεπτικό μας σύστημα και να προκαλέσουν αέρια, φούσκωμα καθώς και διάρροια εάν καταναλώνονται με άδειο στομάχι ή σε υψηλή ποσότητα. Το σκόρδο μπορεί επίσης να προκαλέσει καούρα, ναυτία, έμετο καθώς και γαστρικά προβλήματα.

4. Έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση υπερβολικού σκόρδου μπορεί να αποτελέσει αιτία πονοκεφάλου και μερικές φορές ακόμη και ημικρανία εάν καταναλώνεται σε ακατέργαστη μορφή. Δεν προκαλεί άμεσα πονοκέφαλο, αλλά ενεργοποιεί τη διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε αυτόν.

5. Η μόλυνση από μύκητα είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες, αλλά η υπερβολική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να επιδεινώσει μια κολπική μόλυνση, που φέρνει περισσότερα προβλήματα.

 

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι πατάτες επηρεάζουν το σάκχαρο στο αίμα

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν αρχίσετε να τρώτε αβοκάντο

Πόσο παχυντικό είναι το κρασί;

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση