ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας καθώς μεγαλώνετε

Photo by Adrienn from Pexels

Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνουμε. Από την ηλικία των τριάντα και μετά, γίνεται πιο δύσκολο για τον οργανισμό να καίει θερμίδες, άρα και να διατηρεί και να ελέγχει το σωματικό βάρος.

Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί τρόποι οι οποίοι μπορούν να μετριάσουν την επιβράδυνση του και να σας βοηθήσουν να κάνετε περισσότερες καύσεις.

Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε ένα γρήγορο μεταβολικό ρυθμό καθώς μεγαλώνετε:

–  Οι πρωτεΐνες, τα λιπαρά, οι υδατάνθρακες είναι οι πυλώνες της διατροφής που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε γεύμα. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας είναι να καταναλώνετε τρόφιμα και από τις τρεις αυτές ομάδες διατηρώντας τα σε ισορροπία. Τα γεύματα με τις σωστές αναλογίες, βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην αύξηση του μεταβολισμού.

–  Εάν πιστεύετε ότι το να τρώτε πολλές φορές την ημέρα θα είναι κακό για την υγεία σας, τότε καλό είναι να γνωρίζετε ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Τα σνακ μεταξύ των γευμάτων μειώνουν την πείνα. Επίσης όταν τα καταναλώνετε συχνά, τότε διατηρείται ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα και αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό.

–  Σταματήστε να μετράτε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Όταν καταναλώνετε πολύ λίγες θερμίδες μέσα στη μέρα, το σώμα πραγματικά προσπαθεί να εξοικονομήσει περισσότερη ενέργεια επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό και μετατρέποντας το φαγητό σε λίπος.

–  Καταναλώστε ένα υγιεινό πρωινό. Η μεταβολική λειτουργία επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, γι ‘αυτό πρέπει να τρώμε ένα πλούσιο πρωινό σε πρωτεΐνη. Η ουσία αυτή περιέχει αμινοξέα, τα οποία ο οργανισμός χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια να τα διασπάσει. Έτσι, προκαλείται περισσότερο κάψιμο θερμίδων.

–  Η ενυδάτωση, είναι το κλειδί για ένα γρήγορο μεταβολικό ρυθμό. Αποτοξινώνει το σώμα και βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Λοιπόν, κρατήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο διαφορετικά ενδέχεται να επιβραδυνθεί ο μεταβολικός σας ρυθμός.

–  Οι ίνες έχουν μηδενικές θερμίδες. Βελτιώνουν την υγεία του εντέρου, το πεπτικό σύστημα και αυξάνουν τον μεταβολισμό. Προσθέστε λοιπόν φασόλια στη διατροφή σας. Έχουν ίσες ποσότητες τόσο σε πρωτεΐνες όσο και σε φυτικές ίνες. Έτσι θα καίτε περισσότερες θερμίδες αυξάνοντας τον μεταβολισμό.

–  Καταναλώστε τσάι Oolong επειδή το αντιοξειδωτικό που περιέχεται σε αυτό βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

–  Η κατανάλωση υγιών λιπαρών, δεν προκαλεί αύξηση βάρους, αντιθέτως βοηθά τον μεταβολισμό. Τα μονοακόρεστα λίπη, αυξάνουν το μεταβολικό ρυθμό χωρίς τη μείωση των θερμίδων.

– Μην παραλείπετε τα σνακ σας γιατί όταν δεν τρώτε τίποτα ενδιάμεσα στα γεύματα, το σώμα μαθαίνει να ζει σε κατάσταση πείνας και στη συνέχεια προσαρμόζεται και αντισταθμίζει. Επομένως όταν τρώτε μία φορά τη μέρα, το πιο πιθανό είναι να αποθηκεύεται η τροφή σαν λίπος, διότι το σώμα ‘ξέρει’ ότι θα το αφήσετε να πεινάσει.

 

Διαβάστε επίσης:

Πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την καλή υγεία των μυών

4 τρόφιμα που βοηθούν να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Με ποια φρούτα μπορείτε να αντικαταστήσετε την προσθήκη ζάχαρης στο φαγητό

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση