ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι μπορεί να σας συμβεί αν τρώτε καθημερινά κοτόπουλο;

Το κοτόπουλο είναι μια πιθανή πηγή πρωτεΐνης που έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Πολλοί συνηθίζουν να τρώνε σχεδόν καθημερινά, για να καλύπτουν την ανάγκη για πρόσληψη πρωτεΐνης. Όμως πόσο καλό ή κακό μπορεί να είναι αυτό για τον οργανισμό;

Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο από τους υδατάνθρακες για την πέψη. Έτσι, σας δίνει την αίσθηση του κορεσμού, εμποδίζοντας έτσι να λαμβάνετε επιπλέον θερμίδες εξαιτίας μιας ξαφνικής πείνας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μετά από κάποιο διάστημα την απώλεια βάρους.

Δείτε παρακάτω τι μπορεί να σας συμβεί εάν τρώτε κοτόπουλο κάθε μέρα.

Αύξηση βάρους

Η καθημερινή κατανάλωση δεν είναι τόσο καλή γιατί όταν καταναλώνετε πάρα πολύ πρωτεΐνη, το σώμα σας αποθηκεύει την επιπλέον που δεν μπορεί να κάψει ως λίπος. Αυτό θα σας κάνει τελικά να κερδίσετε περισσότερο βάρος. Έτσι, όπως όλα, το κοτόπουλο πρέπει επίσης να καταναλώνεται με μέτρο.

«Χτίσιμο» μυών

Η πρωτεΐνη σας βοηθά να χτίσετε τους μύες. Το κοτόπουλο είναι μια πλήρης πρωτεΐνη που έχει λευκίνη, έναν τύπο αμινοξέος που παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό τον σκοπό.

Πρόσληψη νατρίου

Το κοτόπουλο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο, επομένως πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Διαφορετικά, μια υπερβολική ποσότητα νατρίου, θα επηρεάσει το επίπεδο αρτηριακής πίεσης.

Καρδιαγγειακές παθήσεις

Η καθημερινή πρόσληψη κοτόπουλου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ή καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με έρευνα.

Δυσκοιλιότητα

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα. Γι ‘αυτό, φροντίστε να προσθέσετε φυτικές ίνες με το κοτόπουλο σας, όπως σπανάκι, καρότα, καστανό ρύζι, κ.λπ.

Καρκίνος

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η υπερβολική κατανάλωση κοτόπουλου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κακοήθους μελανώματος και καρκίνου του προστάτη.

 

Σημείωση: Για την προετοιμασία της κουζίνας σας με τον σωστό τρόπο, φροντίστε να ακολουθήσετε τις βασικές οδηγίες, όπως το πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου, χρησιμοποιώντας ξεχωριστή σανίδα κοπής και μαχαίρι. Επίσης φορέστε γάντια και χρησιμοποιήστε καθαρά σκεύη για την παρασκευή και το μαγείρεμα του.

 

Διαβάστε επίσης:

3 tips για να ενισχύσετε την υγεία του εγκεφάλου μέσω της διατροφής

Τι μαρτυρούν τα πρησμένα χείλη και γλώσσα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος

Μουστάρδα: Το αγαπημένο καρύκευμα της δίαιτας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση