ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι

Photo by Daniele Levis Pelusi on Unsplash

Το νερό είναι αποδεδειγμένα απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Αποβάλλει τις τοξίνες, βοηθά στη διάλυση του λίπους, αποτρέπει από την αφυδάτωση και συμβάλει στην υγεία των ζωτικών οργάνων.

Σύμφωνα με ένα μεγάλο πλήθος ερευνών, υπάρχει μία απλή τακτική, η οποία οδηγεί σε ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα για την υγεία. Πρόκειται για μία συνήθεια που μπορούμε να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητα μας, πίνοντας κάθε πρωί, νερό με άδειο στομάχι.

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι επιστήμονες υγείας:

1. Νιώθετε πιο υγιείς γεμάτοι ενέργεια

Το αποτέλεσμα αυτό θα γίνει αισθητό μετά από τις πρώτες τρεις μέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο οργανισμός θα αρχίσει να αποβάλλει πιο γρήγορα τις τοξίνες με συνέπεια να νιώσετε μεγαλύτερη ευεξία.

2. Βελτιώνετε τον μεταβολισμό σας

Η συνήθεια αυτή θα μειώσει την αίσθηση της πείνας, κάνοντας σας να τρώτε λιγότερες ποσότητες φαγητού καθημερινά. Επίσης το πιο πιθανό είναι να κάνετε περισσότερες καύσεις και να έχετε μεγαλύτερη ενέργεια στις δραστηριότητες σας.

3. Θα σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερο βάρος

Το νερό είναι γνωστό ότι διαλύει τα λίπη και γι’ αυτό οι διατροφολόγοι το θεωρούν απαραίτητο, ειδικά στις διατροφές που στοχεύουν στην απώλεια βάρους. Αν πίνετε κάθε πρωί ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι, συνεχίζοντας φυσικά την κατανάλωση του μέσα στη μέρα, ενδέχεται να φτάσετε πιο γρήγορα στον στόχο σας.

Photo by Julia Zolotova on Unsplash

4. Περιορίζετε τις καούρες στο στομάχι

Η δυσπεψία είναι πολύ συνηθισμένη και ταλαιπωρεί πολλούς από εμάς. Έχει αποδειχθεί ότι αν η πρώτη σας κίνηση το πρωί είναι να πίνετε νερό μόλις ξυπνήσετε, θα ρυθμίσετε το ph του στομαχιού και θα αποφύγετε την αίσθηση του καψίματος μετά από τα γεύματα σας.

5. Βελτιώνετε την όψη της επιδερμίδας του προσώπου

Το νερό ενυδατώνει όλο το σώμα. Τα αποτελέσματα θα γίνουν άμεσα ορατά στο πρόσωπο σας, αφού θα διαπιστώσετε ότι γίνεται πιο λαμπερό και σφριγηλό.

6. Δυναμώνει τα μαλλιά

Το νερό έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει και την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Τα μαλλιά γίνονται πιο λαμπερά, ενώ δυναμώνει και η τρίχα.

7. Προφυλάσσεστε από τις ουρολοιμώξεις

Η συχνή ούρηση από την κατανάλωση του νερού, δρα θετικά στην υγεία των νεφρών και προλαμβάνει από τον κίνδυνο ουρολοίμωξης, καθώς αποβάλλει τις τοξίνες.

8. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Μόλις κάνετε συνήθεια αυτή την τόσο απλή τακτική, θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα κα΄νοντας το πιο ανθεκτικό απέναντι στον κίνδυνο προσβολής από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Πώς να να λάβετε όλα τα προνόμια αυτής της συνήθειας

– Η συνιστώμενη ποσότητα που προτείνουν οι διατροφολόγοι είναι τέσσερα ποτήρια κάθε πρωί μόλις ξυπνήσετε
– Καλό είναι να αποφύγετε να φάτε για τα επόμενα 45 λεπτά
– Με το πέρας αυτής της ώρας μπορείτε να φάτε και πιείτε ως συνήθως
– Αποφύγετε το φαγητό δύο ώρες μετά το πρωινό, το μεσημεριανό ή το δείπνο για να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα της ινσουλίνης. Η κατανάλωση νερού δεν αρκεί από μόνη της αν δεν ισορροπήσετε τη διατροφή σας συνολικά.

 

Διαβάστε επίσης:

5 απλές συνήθειες που δίνουν παράταση στη ζωή σας για 10 χρόνια ή περισσότερο

Τα 10 φρούτα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

5 καθημερινά λάθη που κάνουμε με το φαγητό