ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το μυστικό για να έχετε καλύτερη πέψη και περισσότερη ενέργεια

Η πέψη είναι μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες του οργανισμού. Όσο πιο ομαλά γίνεται και διευκολύνεται τόσο περισσότερα οφέλη έχουμε για την υγεία, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική.

Όταν το φαγητό πέπτεται σωστά, τότε αποφεύγουμε από τον κίνδυνο να ταλαιπωρηθούμε από διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ έχουμε και καλύτερη διάθεση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μυστικό για να ενισχύσετε την πέψη σας και να βελτιώσετε τα επίπεδα ενέργειας σας είναι μόνο ένα!

Φροντίστε να μασάτε καλά το φαγητό σας!

Όσο προφανές και αν φαίνεται, το σωστό μάσημα του φαγητού είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η πέψη παίρνει περισσότερη ενέργεια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη λειτουργία του σώματος. Επομένως όταν δεν μασάτε καλά το φαγητό σας επειδή βιάζεστε ή είστε πολύ αφηρημένοι για να το παρατηρήσετε, δημιουργείτε ένα σημαντικό βάρος στα καθημερινά επίπεδα ενέργειας σας.

Επιπλέον, το καλό μάσημα της καθεμιάς μπουκιάς που βάζετε στο στόμα, σας βοηθά να ξεκινήσετε τη διαδικασία της πέψης πριν το φαγητό εισέλθει στο στομάχι σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το σάλιο περιέχει έναν συνδυασμό ενζύμων όπως η αμυλάση που είναι βασικά για την έναρξη της διαδικασίας της πέψης, με τη διάσπαση των σύνθετων υδατανθράκων και της γλωσσικής λιπάσης, η οποία βοηθά επίσης στη διάσπαση των λιπών.

Επίσης κάτι που είναι καλό να γνωρίζετε, είναι ότι το καλό μάσημα διαλύει σωστά τα τρόφιμα, έτσι ώστε να μπορεί να τα επεξεργαστεί καλύτερα από το υπόλοιπο πεπτικό σύστημα, επιτρέποντάς του να απορροφήσει τη μέγιστη θρεπτική ποσότητα από τα τρόφιμα και να αποφευχθεί μια πεπτική δυσλειτουργία.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα καθίσετε να γευματίσετε, πάρτε το χρόνο σας. Αντί να βιάζεστε και να τρώτε μεγάλες μπουκιές χωρίς να τις μασάτε αρκετά, συγκεντρωθείτε στο πιάτο σας και βεβαιωθείτε ότι τρώτε πιο αργά και διασπάτε καλά τα τρόφιμα στο στόμα. Θα διαπιστώσετε σύντομα ότι έχετε καλύτερη πέψη και περισσότερη ενέργεια.

Διαβάστε επίσης:

Τα 7 καλύτερα σνακ για πριν τον ύπνο

Τα μινι σνακ που δεν θα σας αφήσουν να παχύνετε στις γιορτές

Ο λόγος που αξίζει να τρώμε περισσότερες γλυκοπατάτες

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση