ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 παρανοήσεις σχετικά με το στρες που ήρθε η στιγμή να σταματήσετε να πιστεύετε

στρες
Photo by Polina Zimmerman from Pexels

Το άγχος και το στρες, είναι δυο καταστάσεις που προκαλούνται πολύ συχνά εξαιτίας της υπερβολικής πίεσης στην εργασίας ή λόγω των πολύ απασχολημένων προγραμμάτων στην καθημερινότητα. Αυτό οδηγεί σε πολλές άλλες καταστάσεις όπως εξάντληση, κόπωση κ.λπ., μαζί με άλλα προβλήματα υγείας, με τη διατάραξη του ύπνου, να είναι το συχνότερο από αυτά.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης και μείωσης του άγχους. Πριν όμως ξεκινήσετε να τους αναζητάτε, καλό θα ήταν πρώτα να πάψετε να πιστεύετε ορισμένες παρανοήσεις σχετικά με τη διαχείριση του, διότι διαφορετικά δεν θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Ορισμένες φορές, συμβαίνουν κάποια πράγματα, που οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν σωστά το άγχος.

Photo by Josh Parsons on Unsplash

Δείτε παρακάτω τι παρανοούμε σχετικά με το άγχος και το στρες:

Η διαχείριση του άγχους έχει να κάνει με την εξάλειψη του στρες

Αυτό είναι το πιο κοινό πράγμα που οι άνθρωποι δίνουν ως συμβουλή. Εξαλείψτε εντελώς το άγχος σας. Αλλά για ορισμένες καταστάσεις, το άγχος είναι πραγματικά καλό, καθώς μπορεί να ωθήσει κάποιον, να πετύχει τον στόχο του. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθούν όλα τα αγχωτικά πράγματα από τη ζωή σας.

Έτσι, η καλύτερη προσέγγιση είναι πρώτα να αποδεχτείτε το άγχος ως ένα κομμάτι της ζωής και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να εξαλείψετε το μέρος που μπορείτε να ελέγξετε. Αργότερα, βρείτε στρατηγικές διαχείρισης για εκείνα τα πράγματα που δεν είναι στο χέρι σας να τα ισορροπήσετε.

Η θετική στάση απέναντι στη ζωή δεν θα σας κάνει να νιώσετε άγχος

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ενός αγχωμένου ατόμου και ενός ήρεμου και γαλήνιου ατόμου. Κάνουν λάθος. Εάν δεν μπορείτε να αισθανθείτε το άγχος και να μείνετε ήρεμοι χωρίς καμία ένταση, τότε δεν θα είναι δυνατό να αναγνωρίσετε και να διαχειριστείτε το άγχος. Τα πράγματα θα επιδεινωθούν. Είναι πολύ φυσιολογικό να αγχωθείτε, αλλά προσπαθήστε να έχετε μια θετική στάση απέναντι στην πρόκληση. Και φροντίστε την υγεία σας όταν βρίσκεστε σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, διότι η φυσική άμυνα του οργανισμού είναι πιο αδύναμη.

Οι σωστές τεχνικές θα εξαφανίσουν όλο το άγχος σας

Η άσκηση, η γιόγκα, ο διαλογισμός και η θετική σκέψη, μπορούν σίγουρα να μειώσουν το άγχος σας, αλλά τίποτα δεν μπορεί να το εξαφανίσει. Μην πιστεύετε ότι οι προαναφερθείσες μέθοδοι θα το εξαφανίσουν ως δια μαγείας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να το αποδεχτείτε με μια θετική στάση. Κάντε ασκήσεις και διαλογισμό για να τον μειώσετε σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεργασία με παρακολούθηση: Πάνω από το 50% των υπαλλήλων εργάζονται παραπάνω από το κανονικό

Έρευνα: Μπορεί η τηλεργασία να μας κάνει πιο παραγωγικούς;

Google: Αλλάζει την πολιτική της τηλεργασίας και επιστρέφει τους εργαζόμενους πίσω στα γραφεία

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση