ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 ηγετικές ικανότητες που θα σας οδηγήσουν πιο γρήγορα στην επιτυχία

επιτυχία
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Η νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε και για πολλούς είναι μια καλή ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στα επαγγελματικά τους. Το γεγονός αυτό, σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι μόνο ένας από τους στόχους που συνηθίζουμε να θέτουμε για τον καινούριο χρόνο, αλλά και ανάγκη.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία και η αβεβαιότητα που τη χαρακτηρίζει, έκανε ακόμα πιο ανταγωνιστική την αγορά εργασίας.

Επομένως για να κρατηθεί κανείς ψηλά και γιατί όχι, να καταγράψει ανοδική πορεία, χρειάζεται να υιοθετήσει μερικές από τις στρατηγικές που εφαρμόζουν οι ηγέτες.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Αποφασιστικότητα

Οι ηγέτες έχουν συνέπεια και λαμβάνουν γρήγορα αποφάσεις, που δεν ωφελούν μόνο τους ίδιους αλλά και ολόκληρη την ομάδα τους. Επομένως εκτός από συλλογικό πνεύμα, καλό είναι να είστε αποφασιστικοί και να δείχνετε ότι έχετε πυγμή.

Το να είστε σε θέση να επικοινωνείτε μέσω της διαδικασίας λήψης αποφάσεων και να καταλήγετε σε ένα συμπέρασμα που να εξυπηρετεί όλους τους εμπλεκόμενους, είναι ένα από τα σημάδια ενός πραγματικού ηγέτη.

Η γνώση

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για κάθε θέμα της επιχείρησής σας, αλλά καλό είναι να έχετε μια γενική κατανόηση των θεμάτων που σχετίζονται με αυτή.

Εάν δεν διαθέτετε την κατάλληλη γνώση, οι υπόλοιποι θα καταλάβουν την ανεπάρκεια σας και εσείς αυτομάτως θα εκτεθείτε, ειδικά στους ανταγωνιστές σας.

Αντοχή

Όλα τα επαγγέλματα, πόσο μάλλον οι επιχειρήσεις, απαιτούν «δυνατά στομάχια». Η αντοχή είναι η ικανότητα να συνεχίζετε. Ειδικά σε περίπτωση που σας ανήκει μια επιχείρηση, οφείλετε να δείχνετε ισχυροί ακόμα και όταν αισθάνεσθε ανασφάλεια, ή απογοήτευση. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω σας και γι αυτό καλό είναι να φαίνεστε πάντα ενεργοί και δυναμικοί. Πάντα θα προκύπτουν δυσκολίες, το θέμα είναι να τις αντιμετωπίζετε με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Η συμπεριφορά αυτή, εκτός από εσάς τους ίδιους, θα βοηθήσει και την υπόλοιπη σας ομάδα.

Φαντασία

Η φαντασία και η ευρηματικότητα, είναι από τα πιο βασικά γνωρίσματα ενός ηγέτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει άκαμπτη λογική, είναι διαλλακτικός και έτοιμος να βρει λύσεις, ακόμα και αν αυτές είναι αρκετά ριζοσπαστικές. Παράλληλα δίνει έμπνευση στην ομάδα του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες ιδέες άρα και εναλλακτικές προτάσεις για ένα θέμα ή για την επίλυση ενός ζητήματος.

 

Διαβάστε επίσης:

9 βήματα για να επιλέξετε το κατάλληλο όνομα της επιχείρησης σας

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν ξεκινάτε μια νέα επιχείρηση

3 tips για να διαχειρίζεστε καλύτερα το χρόνο κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση