ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να κάνετε τους στόχους σας για το 2021 να πετύχουν

στόχοι
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Στο ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς, πολλοί συνηθίζουν να θέτουν στόχους- μια αλλαγή στην καριέρα, μια νέα σχέση, περισσότερη αυτογνωσία κ.ο.κ.

Ενώ όλοι ξεκινάνε δυναμικά, λίγους μήνες αργότερα, φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει ή έχουν απογοητευτεί, με αποτέλεσμα να εγκαταλέιψουν τις προσπάθειές τους.

Στις περιπτώσεις αυτές, σίγουρα έχει πάει κάτι στραβά, όμως αν όντως έχετε σκεφτεί ότι θέλετε να πετύχετε κάτι που ονειρεύεστε, καλό θα ήταν να ανασυγκροτήσετε τις δυνάμεις σας και να δείτε τι ήταν αυτό που σας πήγε πίσω. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τις παρακάτω στρατηγικές για να οργανωθείτε καλύτερα:

Επιλέξτε έναν συγκεκριμένο, ρεαλιστικό στόχο: Έρευνα διαπίστωσε ότι ο καθορισμός ενός στενού καθορισμένου στόχου μπορεί να σας βοηθήσει να διευκρινίσετε τις εργασίες που απαιτούνται για την επίτευξη του. Όταν τα βήματα για την επίτευξη του στόχου σας είναι ξεκάθαρα και ρεαλιστικά, θα είναι ευκολότερο να παραμείνετε στην πορεία και να είστε υπεύθυνοι. Ο Ζάντερ Φράιερ, ο ιδρυτής της προπονητικής εταιρείας High Impact Coaching , είναι οπαδός του στόχου μεγέθους Goldilocks. «Αν κάτι είναι πολύ μεγάλο, θα σας τρομάξει. Αν πάλι είναι πολύ μικρό, δεν θα σας παρακινήσει », λέει. “Κάθε άτομο πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο στόχος που τον ενεργοποιεί”.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο δράσης: Για να δώσετε στον εαυτό σας τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, γράψτε ένα σχέδιο και το πώς θα επιτύχετε τον τελικό στόχο σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να επιτύχετε καλύτερη αντοχή ως δρομέας, σημειώστε συγκεκριμένες στρατηγικές, που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε αυτήν την αντοχή, όπως η σταδιακή αύξηση της απόστασης των καθημερινών σας προπονήσεων.

Να είστε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας και τους άλλους: Ενώ ο καθορισμός ενός στόχου είναι εύκολος, το να επιμείνουμε σε αυτόν μπορεί να είναι δύσκολο. Γι ‘αυτό είναι καλή ιδέα να επιλέξετε κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο υπεύθυνοι. Όπως το λέει ο Φράιερ, «Έχοντας έναν μέντορα, έναν σύντροφο ή μια κοινωνική ευθύνη, θα σας βοηθήσει να φτάσετε σε ένα κρίσιμο σημείο». Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός ατόμου που θα φροντίσει να ακολουθήσετε τον στόχο σας, αναζητήστε κάποιον που δεν θέλετε να απογοητεύσετε ή κάποιον με παρόμοιο στόχο. Θα μπορούσατε επίσης να σκεφτείτε να προσλάβετε έναν προσωπικό μέντορα, που θα αναλάβει τη δουλειά σας για να σας κρατήσει σε καλό δρόμο.

Βρείτε χαρά στη διαδικασία: Οπτικοποιήστε τη διαδικασία επίτευξης του στόχου σας και δείτε πώς σας κάνει να αισθάνεστε. Αν σας κάνει να νιώθετε φόβο, ίσως δεν είναι ο κατάλληλος στόχος για εσάς. Αν όμως σας κάνει να αισθάνεσθε περισσότερο ενεργοί, αυτό είναι καλό σημάδι. ” Ένας τρόπος για να κάνετε τη διαδικασία πιο ευχάριστη είναι να γιορτάσετε τα μικρά ενδιάμεσα επιτεύγματα σας προς τον τελικό στόχο”.

Διαβάστε επίσης:

Η καραντίνα θα περάσει πιο εύκολα αρκεί να κάνουμε ένα απλό πράγμα

Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζεται η μοναξιά

Ποια test περνάτε μέσα από μία συνέντευξη χωρίς να το καταλάβετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση