ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 τεχνικές επιτυχίας που εκτοξεύουν τις νέες επιχειρήσεις

Photo by You X Ventures on Unsplash

Κάθε νέος επιχειρηματίας στην αρχή της καριέρας του, ίσως να αισθάνεται μπερδεμένος και να χρειάζεται συμβουλές που θα τον βοηθήσουν να αναβαθμίσει την εταιρεία του. Τον ρόλο αυτό, αναλαμβάνει ένα mastermind group, το οποίο ως συνήθως αποτελείται από 8 έως 10 επαγγελματίες οι οποίοι έχουν αρκετά μεγαλύτερη εμπειρία.

Η προσφορά του είναι κυρίως συμβουλευτική, ή αφορά τη συζήτηση πάνω σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Εμβληματικοί επιχειρηματίες συμπεριλαμβανομένων των, Warren Buffett, Bill Gates, και Richard Branson, έχουν όλοι αξιοποιήσει τις γνώσεις αυτών των group επαγγελματιών, σύμφωνα με την Wendy Capland, μία από τις κορυφαίες γυναίκες ηγέτιδες στον τομέα της ανάπτυξης.

Οι ομάδες Mastermind, μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το δικό σας δίκτυο, επειδή τα μέλη μοιράζονται συχνά επαφές και μαθαίνουν πώς να είναι πιο επιτυχημένα και μοιράζονται συμβουλές με βάση τη δική τους εμπειρία.

Η συμμετοχή σε μια υπάρχουσα ομάδα mastermind είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την καριέρα σας, αλλά μπορεί να λάβετε ακόμη πιο ισχυρά οφέλη εάν ξεκινήσετε τη δική σας.

Ακολουθούν 4 tips σύμφωνα με όσα προτείνει η Capland, για το ξεκίνημα κάθε νέας επιχείρησης:

Photo by Cayley Nossiter on Unsplash

1. Μην ντρέπεστε να προσκαλέσετε μέλη, που είναι πιο επιτυχημένα από εσάς

Σε κάθε νέο ξεκίνημα, δεν ξέρει κανείς πραγματικά πώς μπορεί να αναπτύξει μία συμβουλευτική πρακτική. Επομένως θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, να στρατολογήσετε άλλους εταιρικούς συμβούλους για μια ομάδα ανταλλαγής πληροφοριών.

Προκειμένου να μάθετε πό άλλους που γνωρίζουν περισσότερα από εσάς, μπορείτε να ορίσετε ελάχιστα κριτήρια. Για παράδειγμα, τα μέλη που θα απευθυνθείτε για βοήθεια, να δραστηριοποιούνται πέντε χρόνια στον χώρο και να έχουν και εκείνα να κερδίσουν κάτι για να έρθουν να συμμετάσχουν.

Στη συνέχεια, δείξτε τη λίστα κριτηρίων σε έναν πιο έμπειρο συνάδελφο και ζητήστε τη γνώμη του. Ενδεχομένως να την εγκρίνει και να θέλει και ο ίδιος να συμμετάσχει στο group.

2. Ξεκινήστε με ένα άλλο άτομο

Πριν ξεκινήσετε μια ομάδα mastermind, υπολογίστε ακριβώς τι θέλετε να κερδίσετε από αυτή και ποιο αποτέλεσμα θα χαρακτηρίζατε ως επιτυχημένο. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια κριτήρια να χρησιμοποιήσετε και σε ποιον πρέπει να προσκαλέσετε να συμμετάσχει σε αυτή.

Το ιδανικό μέγεθος για μια ομάδα mastermind είναι 8 έως 10 άτομα, συμφωνούν οι ειδικοί. Παρόλα αυτά, μπορείτε να ξεκινήστε προσκαλώντας μόνο ένα ή δύο. Αυτά με τη σειρά τους θα προσκαλέσουν και άλλα και χωρίς να το καταλαβάτετε, η ομάδα σας θα συμπληρωθεί πιο γρήγορα από όσο περιμένατε.

3. Πραγματοποιήστε πιλοτική συνάντηση

Εάν η ομάδα αποφασίσει να συνεδριάζει τακτικά, θα πρέπει να αποφασίσετε μαζί πόσο συχνά θα συναντιέστε και αν θα εστιάσετε τις συσκέψεις σε ένα μόνο θέμα συζήτησης ή ακόμα και μια παρουσίαση, που κάνει ένα μέλος της ομάδας. Κάθε μέλος, μπορεί να πάρει μια σειρά οδηγώντας τη συζήτηση και μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα συναντηθείτε προσωπικά ή ουσιαστικά.

4. Μην περιμένετε να διαρκέσει για πάντα

Όλες οι μεγάλες ομάδες mastermind τελειώνουν κάποια στιγμή. Είτε σταματάτε να κερδίζετε κάτι από αυτό είτε ένα ή δύο άτομα βγαίνουν έξω ή η ομάδα αποφασίζει απλώς να διαλυθεί.

 

Διαβάστε επίσης:

4 γυναίκες που μετέτρεψαν το πάθος για ζαχαροπλαστική σε επιτυχημένη επιχείρηση

Πώς να ξεκινήσετε δυναμικά μία επιχείρηση στη μόδα χωρίς budget και πελατολόγιο

Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση