ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 τρόποι για να διαχειριστείτε τα κατάλοιπα άγχους που σας άφησε η πανδημία

Photo by freestocks.org from Pexels

Tους τελευταίους 6 μήνες, ο εγκλεισμός στο σπίτι και γενικά τα πολλά περιοριστικά μέτρα, επηρέασαν σημαντικά την ψυχική υγεία.

Ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από το μεγάλο άνοιγμα της οικονομίας και την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν είναι εύκολο να αποβάλουμε από τη μια στιγμή στην άλλη τα κατάλοιπα που μας άφησε αυτή η δύσκολη περίοδος.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν πιεστεί με τη δουλειά τους που τους οδήγησε να εργάζονται παραπάνω από το συνηθισμένο. Άλλοι αισθάνθηκαν μοναξιά και είχαν έντονη την αίσθηση της απώλειας, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά τους.

Το άγχος, το στρες, ο διαταραγμένος ύπνος, όλα είναι παράγοντες που βλάπτουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία και χρειάζεται αρκετός χρόνος να ξεπεραστούν ή να γίνουν πιο διαχειρίσιμα.

Ωστόσο οι ειδικοί προτείνουν 4 λύσεις που θα βοηθήσουν να ηρεμείτε κάθε φορά που νιώθετε ότι καταβάλλεστε ψυχικά:

Δώστε προσοχή στην ευημερία σας

Ενώ εργάζεστε από το σπίτι ή κάνετε τις καθημερινές σας δουλειές, είναι εύκολο να παραμελήσετε την ευημερία σας. Μην το αγνοείτε, ειδικά σε περιόδους όπου ζορίζεστε αρκετά. Παρατηρήστε και αντιμετωπίστε τα συναισθήματά σας και κάντε πράγματα που σας φέρνουν χαρά όταν νιώσετε ότι δεν έχετε καλή διάθεση

Photo by Max on Unsplash

Παραμείνετε σε μια ρουτίνα

Η τήρηση μιας ρουτίνας θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την αβεβαιότητα. Θα φέρει μια αίσθηση κανονικότητας στη ζωή και θα σας κάνει επίσης πιο παραγωγικούς. Όχι μόνο θα βοηθήσει στη ρύθμιση του βιολογικού σας ρολογιού, αλλά θα δώσει και μια δομή στην καθημερινότητα σας.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο

Πρέπει να υπάρχουν τόνοι σκέψεων που έρχονται στο μυαλό σας μέσα σε μια πανδημία. Γράψτε όλες τις σκέψεις σας για να ξεφορτώσετε όλα τα συναισθήματά σας και να κάνετε μια κάθαρση. Αυτό όχι μόνο θα σας κάνει να αισθάνεστε ελαφρύτεροι, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να παρατηρήσετε τις διαδικασίες σκέψης σας.

Ασχοληθείτε με χόμπι

Ακολουθώντας τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας  σίγουρα θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να αποφύγει το έντονο στρες και την πίεση. Δοκιμάστε ό,τι πιστεύετε ότι μπορεί να σας αλλάξει τη διάθεση, από ζωγραφική μέχρι κάποιο άθλημα ή διαδικτυακό μάθημα.

Διαβάστε επίσης:

Το μυστικό για να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε μία συνέντευξη

Πώς θα καταλάβετε ότι ήρθε η στιγμή να κάνετε ένα διάλειμμα και να αφιερώσετε μια μέρα στην ψυχική σας υγεία

Ευημερία στην εργασία: Η προσέγγιση του Στιβ Τζομπς και πώς να την υιοθετήσετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση