ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 λόγοι που οι πολλαπλές εργασίες κάνουν κακό στην υγεία

πολλαπλές εργασίες
Photo by Polina Zimmerman from Pexels

Το multitasking ή πολλαπλες εργασίες, ήταν πάντα μια έννοια που σχετίζεται με την ύπαρξη κάποιου είδους δεξιοτήτων που σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε την εργασία γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Όμως ακόμα και αν οι συνθήκες το απαιτούν, αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει καλό στη σωματική και την ψυχική υγεία.

Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους οι πολλαπλές εργασίες βλάπτουν την υγεία:

Εμποδίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Δεδομένου ότι ο εγκέφαλός μας δεν ξέρει να επικεντρώνεται σε περισσότερα από ένα πράγματα κάθε φορά, του είναι δύσκολο να κατανοήσει οποιεσδήποτε πληροφορίες πέρα ​​από μία. Όταν αναγκάζουμε τους εαυτούς μας να εκτελούν πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα, αναγκάζουμε τον εγκέφαλό μας να επεξεργάζεται τόσες πληροφορίες με μεγάλη ταχύτητα που μειώνει τη λειτουργικότητά του.

Μπορεί να προκαλέσουν αρνητική επίδραση στην ψυχική σας υγεία

Η συνεχής εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών δραστηριοτήτων ταυτόχρονα, μπορεί να προκαλέσει άγχος και στρες. Επηρεάζει αρνητικά την ψυχική σας υγεία και διαταράσσει την πνευματική σας ηρεμία.

Δεν ζείτε πλέον στο παρόν και ανησυχείτε μόνο για το μέλλον. Η ικανότητά σας να είστε προσεκτικοί χάνεται ενώ βιάζεστε να ολοκληρώσετε την εργασία.

Μειώνουν το IQ

Τα άτομα που ασχολούνται με πολλαπλές εργασίες τείνουν να χάνουν το επίπεδο IQ τους για μια χρονική περίοδο. Το multitasking μπορεί επίσης να μειώσει τη συναισθηματική σας νοημοσύνη. Η έρευνα έχει δείξει ότι σας κάνει λιγότερο συμπαθητικούς και μειώνει την ικανότητά σας να έχετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας.

Μειώνει το επίπεδο συγκέντρωσης

Είναι δύσκολο να επικεντρωθείτε σε πολλές εργασίες ταυτόχρονα, γι΄ αυτό και μειώνεται η συγκέντρωση σας. Άτομα που συχνά ασχολούνται με πολλαπλές εργασίες δεν μπορούν να οργανώσουν τις σκέψεις τους και να εκτελέσουν ιδέες. Η ικανότητά τους να επεξεργάζονται πληροφορίες γίνεται πιο αργή.

Χάνετε την προσοχή στη λεπτομέρεια

Το multitasking σίγουρα σας κάνει να χάσετε την ικανότητα εστίασης στην ακρίβεια. Χάνετε μικρές λεπτομέρειες και ο εγκέφαλός σας δεν μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μειώνει τη μνήμη σας, καθιστώντας την αδύναμη.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η θετικότητα δεν οδηγεί πάντα μια επιχείρηση στην επιτυχία

Διαλογισμός «σάρωσης» σώματος: Τι είναι και γιατί τον συνιστούν οι ειδικοί

Πώς να αναπτύξετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας σε μια επιχείρηση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση