ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 τρόποι μη λεκτικής επικοινωνίας που υποδηλώνουν υψηλό δείκτη ευφυίας

ευφυία
Photo by Sigmund on Unsplash

Οι πράξεις και η εικόνα, πολλές φορές «μιλούν» περισσότερο από τα λόγια. Γι’ αυτό άλλωστε η μη λεκτική επικοινωνία είναι τόσο σημαντική και μαρτυρά πράγματα που ενδεχομένως κάποιος προσπαθεί να κρύψει.

Οι ευφυείς άνθρωποι μπορούν να ξεχωρίσουν ακόμα και χωρίς να χρειαστεί να αρθρώσουν λέξη.

Δείτε 5 τρόπους που μπορείτε και εσείς να το υποδηλώσετε χωρίς να μιλήσετε, σύμφωνα με τους ειδικούς:

Να είστε ακριβής

Η ακρίβεια είναι ο πιο απλός και σημαντικός δείκτης ευφυίας. Ο πρώτος κανόνας της ακρίβειας είναι, να είστε στην ώρα σας. Η αργοπορία δείχνει ασέβεια. Δεν έχει σημασία η κατάσταση. Εάν είστε έγκαιροι τότε αποκαλύπτετε μέρος της νοημοσύνης σας σε ένα άλλο επίπεδο, χωρίς να χρειαστεί να πείτε κάτι.

Ντύσιμο

Τα ρούχα που επιλέγετε, είναι ένας άλλος τρόπος για να δείξετε τη νοημοσύνη σας χωρίς να πείτε τίποτα. Καλό είναι να ντύνεστε πάντα ανάλογα με την περίσταση. Η εμφάνιση ανεξάρτητα με το προσωπικό στιλ του καθενός δείχνει ότι έχετε λάβει υπόψη σας πού πηγαίνετε και τι είδους εντύπωση θέλετε να προκαλέσετε. Είναι ένας καλός τρόπος να επικοινωνήσετε στοιχεία του χαρακτήρα σας.

Οργανώστε το γραφείο σας

Οργανώστε πάντα καλά το γραφείο σας. Η κίνηση αυτή, υποδηλώνει ότι μπορείτε να έχετε τον έλεγχο των πραγμάτων και ότι μπορείτε να βάζετε σε τάξη και όλα όσα σας αναθέτονται.

Παπούτσια

Τα παπούτσια λένε πολλά για εσάς. Αυτό δεν αφορά το αν είναι ακριβά ή αν ανήκουν στις τάσεις της μόδας.

Το στυλ των παπουτσιών σύμφωνα με τους ειδικούς της μη λεκτικής επικοινωνίας μαρτυρούν αρκετά στοιχεία της προσωπικότητας σας. Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορούσε να φορά παλιό τζιν και ένα t-shirt, αλλά τα παπούτσια να είναι περιποιημένα και καθαρά σαν καινούρια ή εκκεντρικά ώστε να τραβούν την προσοχή. Αυτό υποδηλώνει μια σκοπιμότητα.

Αποφύγετε τον περιττό κίνδυνο

Η αποφυγή περιττού κινδύνου αποτελεί επίσης πολύ καλό σημάδι νοημοσύνης. Ο απεριόριστος κίνδυνος σημαίνει ότι ενεργείτε αφήνοντας στην τύχη μια κατάσταση. Αν κάτι ξεφύγει από τον έλεγχο σας μπορεί να σας φέρει σε αμηχανία. Το περιττό ρίσκο χωρίς να κρύβει από πίσω έναν στόχο, ενδέχεται να οδηγήσει σε μια αποτυχία, που ειδικά στο επαγγελματικό κομμάτι θα ας ζημιώσει αρκετά.

Σαφώς και όλα τα παραπάνω δεν ακυρώνουν την αξία του λόγου, απλά υποδηλώνουν έναν ακόμα τρόπο να δείξετε ότι η ευφυία είναι και ζήτημα μη λεκτικής επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

3 tips για να διαχειρίζεστε καλύτερα το χρόνο κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας

Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζεται η μοναξιά

Ποια test περνάτε μέσα από μία συνέντευξη χωρίς να το καταλάβετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση